Glazba

Zvonimir Šestak Groove Assembly

Koncert ponajboljih glazbenika jazz scene na ovim prostorima: Mario Bočić, Joe Kaplowitz, Janko Novoselić, Hrvoje Rupčić i Zvonimir Šestak.

07/04/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Zvonimir Šestak Groove Assembly

Koncert ponajboljih glazbenika jazz scene na ovim prostorima: Mario Bočić, Joe Kaplowitz, Janko Novoselić, Hrvoje Rupčić i Zvonimir Šestak.

07/04/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Ponajbolji glazbenici jazz scene na ovim prostorima okupljeni u Zvonimir Šestak Groove Assembly nastupit će u Kući umjetnosti Arsen 7. travnja.

Uz Šestaka na kontrabasu, Zvonimir Šestak Groove Assembly čine Mario Bočić na saksofonu, Joe Kaplowitz na klaviru, Janko Novoselić na bubnjevima te Hrvoje Rupčić na perkusijama. Međusobna suradnja ovih glazbenika u raznim kreativnim sastavima tijekom godina doprinijela je intuitivnoj, spontanoj i zanimljivoj interakciji na nastupima.

Njihove kompozicije su spoj ideja većinom baziranih na snažnom meloritmičkom odnosu bas linija i pulsacije bubnjeva na koje se nadovezuju harmonija klavira te melodija saksofona stvarajući vrlo snažan „groove“. Veliki utjecaj na kompozicije imaju afrokubanska i brazilska glazba koje, izmiješane s jazz formom, imaju tendenciju potaknuti slušatelje i glazbenike na ples.

O GLAZBENICIMA

Zvonimir Šestak surađuje i nastupa s renomiranim glazbenicima i ansamblima, a tijekom karijere održao je brojne nastupe na jazz festivalima i u koncertnim dvoranama u Sjedinjenim američkim državama, Kanadi, Kini, Tajvanu, Macau, Hong Kongu, Norveškoj, Belgiji, Češkoj, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Španjolskoj, Italiji, Slovačkoj, Makedoniji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Djelovanjem u raznim eminentnim jazz sastavima nagrađen je hrvatskim diskografskim nagradama Porin u kategoriji najbolje izvedbe jazz glazbe 2014. godine, najbolji album jazz glazbe 2015. godine, najbolja skladba jazz glazbe 2015. godine te najbolja izvedba jazz glazbe 2015. godine. Dobitnik je Porina za najbolji jazz album 2022. godine.

Mario Bočić je stalni član Big Banda HRT-a s kojim ima priliku nastupati s mnogim renomiranim jazz glazbenicima. 2014. godine zajedno sa Zvonimirom Šestakom predstavlja Hrvatsku u Jazz orkestru Europske radijske unije u Pragu. Član je nekoliko hrvatskih jazz sastava Reel Problems, B’s funstellation, 4in3+1, Vedran Ružić “Spiritual Market”, Lasse Lindgren Big Constellation, Zvonimir Šestak Groove Assembly te Ivan Kapec Kvintet.

Janko Novoselić svirao je s poznatim glazbenicima hrvatske, europske i svjetske jazz scene. Od 2008. do 2013. svirao je u grupi TBF s kojom je objavio dva albuma, a surađivao je sa izvođačima i sastavima. Godine 2012. objavio je svoj prvi samostalni album “Krakow”, da bi 2013. objavio EP pod nazivom “Quark Prelude”. 2014. objavljuje samostalni album “Fantazija” na kojem je svirao sve instrumente i radio na produkciji. Sa grupom Chui svira na albumu “3rd Sun From The Stone” koji je objavljen 2015. godine na etiketi Dancing Bear. 2016. godine objavljuje svoj prvi album “Na Tragu Satelita”

Joe Kaplowitz, pijanist, orguljaš, tubist, skladatelj i aranžer Joe Kaplowitz jedan je od najtraženijih glazbenika na hrvatskoj jazz sceni. Aktivno sklada, raspisuje aranžmane te nastupa i snima s mnogim uspješnim glazbenicima u regiji. Svirao je i s poznatim američkim blues i jazz glazbenicima. Od 2014. redovni je član Jazz orkestra HRT-a. Godine 2012. Kaplowitz je dobio prestižnu nagradu Status za doprinos u glazbi, u kategoriji jazz glazbe, kao klavirist, a 2014. kao klavirist i tubist. Godine 2017. osvojio je nagradu Porin za najbolju jazz skladbu, a 2020. dobiva dvije nagrade Porin za najbolji jazz album i najbolju jazz izvedbu za album Organic Intelligence kojeg je snimio u 2019. s Jazz orkestrom Hrvatske radio-televizije. Iste godine dobitnik je nagrade Status za najboljeg klavijaturistu u Hrvatskoj.

Hrvoje Rupčić je osnivač, vođa i frontmen latin-jazz sastava Cubismo. Suradnik je mnogih sastava i orkestara i stalni je član orkestra kazališta „Komedija“. U više od 30 godina profesionalnog rada gostovao je na mnogim albumima poznatih domaćih i stranih izvođača i pjevača te je snimio više od 2000 pjesama raznih žanrova. Dobitnik je sedam nagrada “Status” Hrvatske glazbene unije za najboljeg instumentalista u jazz i pop/rock kategorijama (1996., 1997., 2001., 2003.i 2009.) te nagrade „Crni mačak“ za najboljeg rock instrumentalistu 2000. godine. S grupom Cubismo dobitnik je 27 diskografskih nagrada “Porin” te brojnih drugih nagrada.

ULAZNICE

Za Klub prijatelja 4€ (30,14kn) / redovna cijena 6€ (45,20kn)

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online, na blagajni Kuće umjetnosti Arsen i u City Pointu.

Za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava cijena ulaznice iznosi 4 eura, a popust mogu ostvariti uz predočenje iskaznice na fizičkim prodajnim mjestima.

 

Detalji:

Datum:
07/04/2023
Vrijeme:
21:00
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top