Ples

Sibenik Dance Festival: Body Shots

Body Shots nudi posve novo, distopijsko viđenje plesa i ljudskog tijela, pomičući plesni prostor iz prostora pripovijedanja u prostor daljine i promišljanja.

23/07/2021 @ 22:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Ples

Sibenik Dance Festival: Body Shots

Body Shots nudi posve novo, distopijsko viđenje plesa i ljudskog tijela, pomičući plesni prostor iz prostora pripovijedanja u prostor daljine i promišljanja.

23/07/2021 @ 22:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Koreografija: Rafaele Giovanola

U koprodukciji: Cocoon Dance Company & Zagrebački plesni centar

Ko-kreacija i izvedba: Cristina Commisso, Martina De Dominicis, Alvaro Esteban, Eleonora Vrdoljak, Marin Lemić

 

Riječ autora:

Izvlače nam podlogu ispod nogu, uzrokuju nelagodu, otuđenje, ako ne i gađenje. Antropomorfna bića, artefakti, hermafroditska stvorenja začahurena, bez osobnosti. Nalikuju istovremeno na ljudski organizam ali i stroj – naoko intiman, ljudski,  istodobno beživotni predmet koji se čini radikalno čudnim. Nesvjesno uspoređujući, naše se tijelo doima stranim i neobično konstruiranim.

Body Shots istražuje usku granicu percepcije između ovih umjetnih bića i nas te dizajnira gotovo čovjeku nalik zamjensko tijelo. Ono što ostaje je vizija ljudskog postojanja i pitanje ‘što zapravo naše ljudsko biće jest’.  Ova izvedba nudi posve novo, distopijsko viđenje plesa i ljudskog tijela,  pomičući plesni prostor iz prostora pripovijedanja u prostor daljine i promišljanja.

 

O KOMPANIJI

Izvedbeni kolektiv CocoonDance osnovali su koreografkinja Rafaële Giovanola i dramaturg Rainald Endraß 2000.  Rafaële Giovanola je bila solistkinja u Torinu prije nego što se pridružila Frankfurt Ballett na inicijativu Williama Forsythe-a.  Nakon toga surađivala je s Choreographisches Theatrom Pavela Mikuláštika uBonnu. Od 2000. godine CocoonDance producira i predstavlja u neovisnom Theatre im Ballsaal u Bonnu. U sezoni 2004./05. ova kompanija bila je odgovorna za selekciju plesnog programa, organizaciju i financiranje kazališta.

Važan stup kompanije nalazi se u švicarskom kantonu Valais, gdje je CocoonDance kroz koprodukcije od 2005. godine do danas, priredio već osam premijera. Godine 2020. CocoonDance nagrađena je počasnim  naslovom Associate Artist of the Théâtre du Crochetan u Montheyu. Od svog osnutka, tvrtka je proizvela četrdesetak cjelovečernjih produkcija koje su obišle ​​pet kontinenata.

CocoonDance se nametnuo kao plesno-umjetnička institucija s razgranatom mrežom ne samo u umjetničkom svijetu, već i na polju kulturnog obrazovanja. Karakterizira ga učinkovita i uspješna interakcija različitih komponenata, a to su: profesionalna tvrtka koja posluje s posjetiteljima slobodnih umjetnika, nacionalnim i međunarodnim mrežama, koproducentima, međunarodno razgranatim suradnjama širom svijeta; izvedbeni prostor koji se etablirao kao centar za selekciju suvremenih plesnih produkcija s dva renomirana međunarodna festivala i rezidencijalnim programom. Cocoon Dance sponzori su dva mlada plesna ansambla iz Njemačke i Češke, i uživaju velik ugled u  javnosti i priznanje struke.

Pokretačka snaga koji stoji iza ovih 20 godina umjetničkog rada su improvizacija, snažna dramaturgija i kontinuirani timski rad. Svojom bogatom produkcijom CocoonDance ne samo da ruši prostorne barijere konvencionalnog scenskog izražaja, već se na sofisticiran način poigrava s našom percepcijom tijela.

 

ULAZNICE

Ulaznice su dostupne u proaji od 2. srpnja.

Detalji:

Datum:
23/07/2021
Vrijeme:
22:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top