Film

Obje strane oštrice

Romantični triler kultne francuske redateljske veteranke Claire Denis.

25/01/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Obje strane oštrice

Romantični triler kultne francuske redateljske veteranke Claire Denis.

25/01/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

__________________________________________________________________________________

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3 (22,60kn)/ redovna cijena 3,50€ (26,37kn)

__________________________________________________________________________________

Obje strane oštrice, r. Claire Denis, Francuska, 2022., 116′ (12)

Obje strane oštrice, romantični triler kultne francuske redateljske veteranke Claire Denis donio je ovoj velikoj umjetnici Srebrnog medvjeda za režiju na prošlogodišnjem Berlinaleu. Francuska glumačka ikona Juliette Binoche nastupa u ulozi Parižanke Sare, žene uhvaćene između dvojice muškaraca kojoj život odlazi van kontrole. Sarah i Jean u stabilnoj su vezi već deset godina, zaljubljeni su i žive zajedno. Njihova ih ljubav usrećuje, jaka je. Postoji uzajamno povjerenje te žudnja koja nikad ne jenjava. No jednoga jutra, možda i sudbinski, Sarah susreće Françoisa koji ju je i upoznao s Jeanom. A ona je tada bez oklijevanja ostavila Françoisa upravo zbog Jeana…

Zanimljivo je da su priča i film nastali tijekom recentnog razdoblja pandemije, pa je redateljica izjavila da je upravo lockdown na određeni način pomogao cijeloj ekipi u međusobnom zbližavanju, što se ponajviše očituje u inspirativnim glumačkim nastupima Binoche, Vincenta Lindona i Gregoirea Colina koje kritika opisuje kao “sjajne, zapanjujuće” (The Hollywood Reporter) i “na najvećoj mogućoj razini senzualnosti”. Osim sa Juliette Binoche, Obje strane oštrice udružile su jednu od najvažnijih autorica suvremenog francuskog filma i sa spisateljicom Christinom Angot, nakon što se redateljsko-scenarističko-glumački trojac prvi put okupio stvarajući film Isabellino sunce. Naslovnu pjesmu za film potpisuju Tindersticksi, koji s Denis surađuju već gotovo tri desetljeća.

ULAZNICE: 3,50 €  (26,30 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. 

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust te za njih cijena ulaznice iznosi 3 eura (22,60 kn).

Detalji:

Datum:
25/01/2023
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top