Film

Kit

Muškarac u borbi s bliskim odnosima i prihvaćanjem.

21. siječnja 2023. @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Kit

Muškarac u borbi s bliskim odnosima i prihvaćanjem.

21. siječnja 2023. @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

__________________________________________________________________________________

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3 (22,60kn)/ redovna cijena 3,50€ (26,37kn)

__________________________________________________________________________________

Kit

r. Darren Aronofsky, SAD, 2022., 117′ (15)

Film ‘Kit’ redatelja Darrena Arnofskog prikazujemo 21. siječnja u Kući umjetnosti Arsen.

‘Kit’ priča priču kako se ozbiljno pretili, povučeni učitelj engleskog jezika bori sa zdravstvenim problemima, paralelno se pokušavajući ponovno povezati sa svojom otuđenom kćeri.

Novi film Darrena Aronofskog temeljen je na hvaljenoj drami Samuela D. Huntera. Naslovnu ulogu srednjovječnog muškarca Charlieja uhvaćenog u borbi s bliskim odnosima i samoprihvaćanjem tumači Brendan Fraser, i to u izvedbi koja će nesumnjivo ostati zabilježena kao jedan od vrhunaca u njegovoj karijeri. Charlie nastavu održava isključivo online, a web kameru gotovo nikada ne pali. Radi pretilosti njegovo je zdravlje ozbiljno ugroženo, stoga je možda posljednji trenutak da se pomiri s bivšom suprugom alkoholičarkom (glumi ju Samantha Morton) i kćerkom (koju glumi Sadie Sink, poznata iz serijala Stranger Things) koje je ostavio radi svog sada pokojnog ljubavnika. U svijetu sve veće društvene izolacije koju prati i opasan miks tehnologije, uspostavljanja digitalnog “sebstva” i prakse body shaminga, Kit – koji naslovom ostavlja posvetu Charlieovom omiljenom romanu Moby Dick – daje suosjećajni portret čovjeka u labilnom stanju, ispunjenog boli, tugom i dubokim osjećajem nelagode.

Film je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu, gdje je publika nagradila ekipu filma višeminutnim ovacijama, a uz nominaciju Frasera za Zlatni globus, smiješi mu se uspješna sezona nagrada u narednim mjesecima.

ULAZNICE: 3,5 €  (26,3 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust i za njih cijena iznosi 3 eura (22,6 kn).

Detalji:

Datum:
21. siječnja 2023.
Vrijeme:
20:30
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 75
Go to Top