Film

Kit

Muškarac u borbi s bliskim odnosima i prihvaćanjem.

21/01/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Kit u Art kinu Arsen

Film

Kit

Muškarac u borbi s bliskim odnosima i prihvaćanjem.

21/01/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Kit u Art kinu Arsen
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Kit, r. Darren Aronofsky, SAD, 2022., 117′ (15)

Kit progovara o tome kako se ozbiljno pretili, povučeni učitelj engleskog jezika bori sa zdravstvenim problemima, paralelno se pokušavajući ponovno povezati sa svojom otuđenom kćeri. Novi film redatelja Darrena Aronofskog, temeljen je na hvaljenoj drami Samuela D. Huntera. Naslovnu ulogu tumači Brendan Fraser, i to u izvedbi koja će nesumnjivo ostati zabilježena kao jedan od vrhunaca u njegovoj karijeri za koju je nedavno i nagrađen Oscarom za najbolju mušku ulogu. Charlie nastavu održava isključivo online, a web kameru gotovo nikada ne pali. Radi pretilosti njegovo je zdravlje ozbiljno ugroženo, stoga je možda posljednji trenutak da se pomiri s bivšom suprugom alkoholičarkom (Samantha Morton) i kćerkom (Sadie Sink, poznata iz serijala Stranger Things) koje je ostavio radi svog sada pokojnog ljubavnika. U svijetu sve veće društvene izolacije koju prati i opasan miks tehnologije, uspostavljanja digitalnog “sebstva” i prakse body shaminga, Kit – koji naslovom ostavlja posvetu Charlijevom omiljenom romanu Moby Dick – daje suosjećajni portret čovjeka u labilnom stanju, ispunjenog boli, tugom i dubokim osjećajem nelagode. Film je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu, gdje je publika nagradila ekipu filma višeminutnim ovacijama.  

ULAZNICE: 3€ (22,60 kn) / 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust i za njih cijena iznosi 3 eura (22,6 kn).

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

ART KINO ARSEN

Cjelogodišnji program art kina Arsen sastoji se od aktualnih distributerskih naslova iz niše nezavisnog igranog i dokumentarnog filma, recentnog festivalskog programa, izbora iz kinotečnog programa te matineja filmova za djecu, uz dodatak edukativnih programa za odrasle i djecu. Koordinatorica programa je Jelena Svirčić.

Program se dijeli u 4 pravca: redovni i dokumentarni program, kinotečni program Češljaonica i matineje za djecu u sklopu programa Bubamarac.

ČEŠLJAONICA – bitno iz povijesti filma

Temeljni zadatak kinotečnom filmskom programu Češljaonica jest svim zainteresiranim osobama na velikom platnu Kuće umjetnosti Arsen projicirati niz iznimnih i značajnih filmskih ostvarenja odabranih metodom svojevrsnog češljanja kroz povijest svjetske kinematografije.

Odabiratelj i uvodničar pred projekcije je Ante Storić, a filmove gledamo jednom mjesečno.

Detalji:

Datum:
21/01/2023
Vrijeme:
20:30
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top