Film

Jorgovani

Zabavna satira koja secira showbiz industriju

10. travnja 2024. @ 18:30

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Jorgovani

Zabavna satira koja secira showbiz industriju

10. travnja 2024. @ 18:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Jorgovani, r. Siniša Cvetić, Srbija, 2024., 83′ (15)

Mladi redateljsko-scenaristički dvojac Siniša Cvetić i David Jakovljević, iza kojih stoji zapažena dramedija Usekovanje, na velika platna vraćaju se s novim ostvarenjem koji se instantno prometnuo u najveći aktualni srpski kino-hit. Jorgovani – koji naslov posuđuju iz popularne pjesme Kad zamirišu jorgovani Dine Merlina i Vesne Zmijanac – prate pozadinu stvaranja istoimene fiktivne televizijske dramske serije, ali i paralelnu dramu koja nastane kad se snimateljske kamere ugase.

Glavni su junaci glumački tandem, Katarina i Igor, a radnja se odvija tijekom jedne večeri. Iako nerazdvojni, Katarina i Ivan nisu se čuli niti vidjeli od završetka snimanja, sve do večerašnje dodjele nagrada za najbolju seriju godine, gdje će se okupiti čitava ekipa. Dok ih zasljepljuju blicevi fotoaparata i zaglušuju gromoglasni aplauzi, u jasnom i potpunom pogledu na lice i naličje filmske i televizijske industrije Katarinin i Igorov život pretvorit će se u još veću melodramu od one koju su snimili.

Beskompromisno seciranje showbiz industrije inspiraciju vuče iz raznih smjerova – od stvarne sudske drame bivših supružnika Heard – Depp, pa do antologijske komedije Zabava Blakea Edwardsa s Peterom Sellersom u glavnoj ulozi.

Glavne uloge u ovoj zabavnoj satiri nose Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić koji su ljubavni par glumili prije petnaestak godina u popularnoj srpskoj seriji Ranjeni orao.

ULAZNICE

Za Klub prijatelja 3,50€/ redovna cijena 4€ 

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi  Kluba prijatelja popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Detalji:

Datum:
10. travnja 2024.
Vrijeme:
18:30
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top