Glazba

Ivana Prgin Jazz Combo

Koncert povodom Međunarodnog dana jazza - ULAZ SLOBODAN

30/04/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Ivana Prgin Jazz Combo u Arsenu

Glazba

Ivana Prgin Jazz Combo

Koncert povodom Međunarodnog dana jazza - ULAZ SLOBODAN

30/04/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Ivana Prgin Jazz Combo u Arsenu
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Ivana Prgin Jazz Combo nastupit će Kući umjetnosti Arsen povodom obilježavanja Međunarodnog dana jazza koji se tradicionalno slavi se 30. travnja. Koncert je organiziran u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom. Ulaz je slobodan svim zaljubljenicima u ovu vrstu glazbe i onima koji će tek otkriti njenu draž.

Jazz i soul pjevačica Ivana Prgin široj se publici predstavila nastupima na Večerima dalmatinske šansone. Debitirala je 2006., a narednih godina ostvarivala je zapažene nastupe. Ovog puta u Arsen stiže u pratnji vrhunskih glazbenika proslaviti dan jazza na najbolji mogući način – muziciranjem uživo!

Hrvatska glazbena unija već duže vrijeme na ovaj značajan datum godinama priprema vrhunski glazbeni jazz program. Koncerti uživo tada se održavaju u nekoliko gradova kojima se ove godine pridružio i Šibenik.

Koncert Ivana Prgin Jazz Combo počinje u 21 sat, a ulaz je moguć do ispunjenja kapaciteta dvorane.

MEĐUNARODNI DAN JAZZA

U studenom 2011. Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) službeno je proglasila 30. travnja Međunarodnim danom jazza. Time je istaknula jazz i njegovu diplomatsku ulogu u ujedinjavanju ljudi u svim krajevima svijeta. Međunarodnim danom jazza predsjedaju i vode ga glavna direktorica UNESCO-a Audrey Azoulay i legendarni jazz pijanist i skladatelj Herbie Hancock, koji je ujedno UNESCO-ov veleposlanik za interkulturni dijalog. Međunarodni dan jazza okuplja zajednice, škole, umjetnike, povjesničare, akademike i ljubitelje jazza širom svijeta kako bi proslavili i naučili o jazzu i njegovim korijenima, budućnosti i utjecaju. Jedan od ciljeva je i podizanje svijesti o potrebi međukulturnog dijaloga i međusobnog razumijevanja te jačanje međunarodnu suradnju i komunikaciju.

Svake godine 30. travnja ovaj međunarodni oblik umjetnosti prepoznat je za promicanje mira, dijaloga među kulturama, različitosti i poštivanja ljudskih prava i ljudskog dostojanstva. Međunarodni dan jazza vrhunac je Mjeseca zahvalnosti jazzu koji skreće pozornost javnosti na jazz i njegovu izvanrednu baštinu tijekom travnja.

Detalji:

Datum:
30/04/2023
Vrijeme:
21:00
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top