Film

Glava velike ribe

Gostovanje redatelja filma Arsena Oremovića i glumca Nikše Butijera 

08/02/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
glava velike ribe art kino Arsen

Film

Glava velike ribe

Gostovanje redatelja filma Arsena Oremovića i glumca Nikše Butijera 

08/02/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
glava velike ribe art kino Arsen
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Glava velike ribe, r. Arsen Oremović, Hrvatska, 2022., 80′

Dugometražni prvijenac filmskog kritičara Arsena Oremovića Glava velike ribe urbana je socio-politička drama o tranziciji i poduzetništvu te bračnim prizorima na balkanski način, s kojom će se domaći gledatelji lako saživjeti prateći sudbinu malog čovjeka rođenog u krivo vrijeme i na krivom mjestu, nemoćnog da se odupre koruptivnom sistemu u kojem živi.

U središtu radnje nalazi se taksist Andrija koji, stisnut ustaljenom svakodnevicom i opčinjen nerealnim poduzetničkim ambicijama, prodaje seosku kuću pokojnih roditelja i poziva svog brata, ratnog veterana, da se useli k njemu i njegovoj ženi u stan u Zagrebu. Glumački trolist svojim snažnim individualnostima nosi ovaj film – Nikša Butijer kao Andrija, Neven Aljinović-Tota kao Traktor te Lana Barić kao Vesna već je potvrđen Zlatnom arenom za glavnu žensku ulogu (Barić) i Zlatnim Orionom za glavnu mušku ulogu (Butijer) na festivalu glumca u Vinkovcima.

Nakon međunarodne premijere na Cottbus Film Festivalu te uspješne festivalske turneje ovjenčane nagradama za glavnu mušku i žensku ulogu, Glava velike ribe nastao prema istoimenom romanu Ognjena Sviličića, stiže pred domaću publiku, a u Art kinu Arsen uz gostovanje redatelja Arsena Oremovića i glumca Nikše Butijera na šibenskoj premijeri filma zakazanoj za 8. veljače.

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3 (22,60kn)/ redovna cijena 3,50€ (26,37kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust. Za njih je cijena 3 eura (22,60kn).

 

Detalji:

Datum:
08/02/2023
Vrijeme:
20:30
Događaj Tags:
, ,
Više informacija

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top