Film

Glava velike ribe

Dugometražni prvijenac filmskog kritičara Arsena Oremovića.

18. veljače 2023. @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
glava velike ribe art kino Arsen

Film

Glava velike ribe

Dugometražni prvijenac filmskog kritičara Arsena Oremovića.

18. veljače 2023. @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
glava velike ribe art kino Arsen
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Redatelj Arsen Oremović, Hrvatska, 2022., 80′

Dugometražni prvijenac filmskog kritičara Arsena Oremovića urbana je socio-politička drama o tranziciji i poduzetništvu te bračnim prizorima na balkanski način, s kojom će se domaći gledatelji lako saživjeti prateći sudbinu malog čovjeka rođenog u krivo vrijeme i na krivom mjestu, nemoćnog da se odupre koruptivnom sistemu u kojem živi.

U središtu radnje nalazi se taksist Andrija koji, stisnut ustaljenom svakodnevicom i opčinjen nerealnim poduzetničkim ambicijama, prodaje seosku kuću pokojnih roditelja i poziva svog brata, ratnog veterana, da se useli k njemu i njegovoj ženi u stan u Zagrebu. Glumački trolist svojim snažnim individualnostima nosi ovaj film – Nikša Butijer kao Andrija, Neven Aljinović-Tota kao Traktor te Lana Barić kao Vesna već je potvrđen Zlatnom arenom za glavnu žensku ulogu (Barić) i Zlatnim Orionom za glavnu mušku ulogu (Butijer) na festivalu glumca u Vinkovcima.  Film je nastao prema istoimenom romanu Ognjena Sviličića.

ULAZNICE: 3,50 €  (26,3 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust. Za njih je cijena 3 eura (22,60kn).

Detalji:

Datum:
18. veljače 2023.
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, ,
Više informacija

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top