Film

Fabelmanovi

Spielbergov film pruža uvid u život jednog od najznačajnijih redatelja u povijesti kinematografije.

15/02/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Fabelmanovi

Spielbergov film pruža uvid u život jednog od najznačajnijih redatelja u povijesti kinematografije.

15/02/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Fabelmanovi,  r. Steven Spielberg, SAD, 2022., 151′ (12)

Fabelmanovi, film Stevena Spielberga, pruža jedinstven pogled u život jednog od najznačajnijih redatelja u povijest kinematografije. Nakon što je ekranizirao razne i brojne priče – od fantastičnih avantura do ozbiljnih ratnih filmova – Spielberg je snimio i film o sebi.

U svom novom ostvarenju Spielberg pruža pogled u vlastito djetinjstvo. Polu-autobiografski film prati osjetljive formativne godine dječaka kojeg će otkrivanje obiteljske tajne potaknuti da uroni u svijet filmova. Sammyjev interes za filmsko stvaranje s godinama ga pretvara u dokumentarista vlastite obitelji. Sammy polako postaje redatelj sve složenijih filmova u kojima glave uloge dijele njegove sestre i prijatelji.

Do svoje 16. godine Sammy će poslati glavni promatrač i arhivist obiteljske povijesti. Kada se obitelj preseli, otkriva bolnu istinu o vlastitoj majci koja će redefinirati njihov odnos i promijeniti budućnost za Sammyja i čitavu obitelj. Univerzalna priča o odrastanju pretvara se u narativ o ljubavi, umjetničkim ambicijama, žrtvi i otkrićima koja omogućuju jasniji i empatičniji pogled na vlastitu okolinu. Uz Spielberga, scenarij potpisuje i dobitnik Pulitzerove nagrade Tony Kushner, koji je za scenarije Spielbergovih filmova Lincoln i München bio nominiran za Oscara. Ovaj filmski memoar ujedno je i posveta redateljevim roditeljima, koji su preminuli prije nekoliko godina u poznoj dobi, a u filmu ih tumače Paul Dano i Michelle Williams.

ULAZNICE: 3,50 €  (26,30 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust i za njih cijena iznosi 3 eura (22,6 kn).

Detalji:

Datum:
15/02/2023
Vrijeme:
20:30
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top