Djeca i mladi Kazalište

Bubamarac: Clap Clap

Igrana predstava za djecu uzrasta 3+

13. travnja 2024. @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Djeca i mladi Kazalište

Bubamarac: Clap Clap

Igrana predstava za djecu uzrasta 3+

13. travnja 2024. @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja

‘Clap Clap’ je predstava s elementima mimike u kojoj skladatelji i izvođači Anselmo Luisi i Giulio Settimo pomoću svog tijela – kroz pljeskanje, lupanje prsa i obraza, pucketanje prstiju i onomatopeju – dočaravaju publici razne scene.

‘Clap Clap’ je zvuk dvije ruke koje igraju, dvije ruke koje daju pet, dvije ruke koje, aplaudiraju na kraju predstave. No, ‘clap clap’ također može biti početak glazbenog otkrića, dvije ruke koje otkrivaju da tijelo može proizvesti ritam i stvaranje glazbe.

U parku punom životinja, ptica, pasa, mačaka i patki, dva se dječaka susretnu. U početku se pokušaju igrati, ali ubrzo igra postaje izazov: igraju lovice, zatim se natječu tko može dalje baciti kameni ili pak podići onaj najteži. Na kraju otkrivaju da igranje jedan protiv drugog nije toliko zabavno kao igranje zajedno. Tada daju život novim likovima igrajući se koljenom ili crtajući veliko lice na lakat. No, ono što ih ujedinjuje najviše je otkriće stvaranja glazbe tijelom: iz jednostavnog lupanja dlanova i stopala nastaje veliki koncert! Kroz zajedničku igru dva dječaka na kraju postaju veliki prijatelji.

Na pozornici nema scenografije, postoje samo dva glumca. No, park je tu, sve životinje su tu, a sve zahvaljujući mimici i kontinuiranoj glazbi koja se sastoji od zvukova i onomatopeja. Tako da ‘njik njok’ postaje škripa ljuljačkom, ‘lop clop’ koraci utrke, ‘Flip flop’ zvuk bacanja kamena…

Na kraju predstave dva glumca vode publiku, mlade i stare, da otkriju glazbeni potencijal svoga tijela i sudjeluju u stvaranju zvuka!

Predstava traje 45 minuta i primjerena je djeci od 3 godine naviše.

 

ULAZNICE

Cijena: 3,00 € (22,60 kn)

Dostupne online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

O BUBAMARCU

Bubamarac, Arsenov program za djecu i mlade na rasporedu je vikendom od 11 sati, a na rasporedu su predstave, dječji filmovi i ostali programi uz puno smijeha i dobre zabave.

Detalji:

Datum:
13. travnja 2024.
Vrijeme:
11:00
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top