Glazba

Božo Vrećo i Edin Karamazov

Predstavljanje albuma "Lachrimae"

14/10/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Božo Vrećo i Edin Karamazov

Predstavljanje albuma "Lachrimae"

14/10/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

ULAZNICE: 110 kn (14,60€) / 90 kn (11,94€)za Klub prijatelja


 

Božo Vrećo i Edin Karamazov, dva vrhunska umjetnika svjetskog glasa, u Arsenu će predstaviti album Lachrimae, njihovu prvu suradnju koja donosi jedanaest sjajnih interpretacija najavljenu obradom predivne sevdalinke “Emina”.  

NOVE INTERPRETACIJE STARIH STIHOVA

Božine i Edinove interpretacije i nova čitanja kultnih pjesama stoje uz bok velikanima sevdaha i world music izričaja. Lachrimae se ne zadržava samo na našim prostorima – Božino pjevanje uz Edinovu gitaru i lutnju izbrisali su granice zbliživši dalmatinsku, bosanskohercegovačku, makedonsku, tursku i španjolsku pjesmu. Distinktivan vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na jedanaest davno prepoznatih pjesama.

Kombinacija gitarista i lutnjista Edina Karamazova i Bože Vreće, ‘umjetnika anđeoskog glasa, koji liječi duše i otvara srce’ kako ga je svojedobno opisao New York Times, doista je nevjerojatna. Umjetnici svoju suradnju opisuju kao vrlo neobičnu, intimnu i prepunu narativa sa željom da glorificiraju već poznate pjesme. Projekt je uspješan i sigurno ostavlja neizbrisiv trag na glazbenoj sceni prostora nekadašnje države, ali i šire. Ova glazba razumljiva je svima.  

PJESME KAO SUZE

 Album otvara prvi singl, “Emina”, a osim nje na albumu se nalaze i: “Bor sadila moma Evgenija”, “Nani nani (Canción sefardí)”, “Kad ja pođoh na Bembašu (instr.)”, “Sjela djeva pokraj mora”, “Kâtibim”, “Si zaljubiv edno mome”, “Ašik osta’ na te oči”, “Oj, jesenske duge noći”, “Što te nema” i “Dunjaluče, golem ti si”.  

Svake suze (lachimae) nisu izraz tuge, već ponekad i radosti, ushićenja ili ganuća. Upravo se to događa u interpretacijama Vreće i Karamazova koje svojom nestvarnom ljepotom nadilaze zemlje, žanrove i stoljeća.  

 Uzdržanost i elegancija albuma Lachrimae čine ga veoma slušnim i primamljivim, gotovo da podsjeća na renesansnu glazbu. Dopadljiva virtuoznost Karamazova i dirljivi kontratenor Bože Vreće stvaraju idealan spoj dvojice muzičara, u kom se ne remeti osobnost onog drugog.  

– Mirjana Raić Tepić 

 

ULAZNICE: 110 kn (14,60€) / 90 kn (11,94€)

Dostupne online u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, a članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima.

Detalji:

Datum:
14/10/2022
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top