Glazba

ZZ Quartet ft. Adam Nussbaum

Glazbeni projekt nagrađivanog skladatelja i umjetnik Ratka Zjače

09/10/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

ZZ Quartet ft. Adam Nussbaum

Glazbeni projekt nagrađivanog skladatelja i umjetnik Ratka Zjače

09/10/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

ULAZNICE: 60 kn (7,96€) / 40 kn (5,31€) za Klub prijatelja


 

Prvi glazbenici koji će ove jeseni zasvirati u Kući umjetnosti Arsen su Ratko Zjača, Simone Zanchini, Adam Nussbaum i Martin Gjakonovski koji zajedno čine ZZ Quartet. Vrhunski glazbenici će na svojoj europskoj turneji i promociji sjajnog dvostrukog live albuma Midnight in Europe zastati u Šibeniku.

Nagrađivani skladatelj i umjetnik Ratko Zjača, nadaleko poznat kao tehnički napredan gitarist i svestran svirač, pokriva mnoge glazbene žanrove, ali je najpoznatiji po svom radu u modernom jazzu i improvizaciji. Imali smo priliku slušati ga na Tvrđavi Barone 2018. godine, a ovog puta u Arsena stiže s jednim od vodećih harmonikaša na međunarodnoj sceni Simoneom Zanchinijem, legendarnim bubnjarom Adamom Nussbaumom i vrhunskim basistom Martinom Gjakonovskim.

JEDINSTVENA GLAZBENA VIZIJA

Ova grupa ima jedinstvenu glazbenu viziju koja upija i odražava sve vrste glazbe zadržavajući zavidan individualizam i visoku kvalitetu koja se kreće od tihe intimnosti do žarkog intenziteta. Njihova glazbena raznolikost uključuje jazz, modernu klasiku, svjetsku glazbu i slobodnu improvizaciju. Radili su na originalnim skladbama i stvarali prekrasne i zastrašujuće improvizacije. Njihova glazba briše granice između notirane glazbe i slobodne improvizacije; jedinstveni zvučni krajolici koji nastaju temeljeni su na povijesti, dok pomiču granice moderne improvizirane glazbe.

ALBUM MIDNIGHT IN EUROPE

Glazbenici ZZ quarteta potpisuju ukupno četiri albuma, a najnoviji Midnight in Europe, eklektičan je spoj jazza, klasike, folklora, world musica i rocka. Od strukturiranih oblika preko uzvišenih balada i opuštenih razgovora na pozornici, ova sjajna četvorka na albumu govori na bezbroj jezika!

 

ULAZNICE: 60 kn (7,96€) / 40 kn (5,31€)

Dostupne online u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, a članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima.

Detalji:

Datum:
09/10/2022
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top