Film

Zločini budućnosti

Fascinantna vizija budućnosti u kojoj se tijelo i tehnologija, kao i užitak i bol, isprepliću u zastrašujuće, groteskne narative.

22/04/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Zločini budućnosti

Fascinantna vizija budućnosti u kojoj se tijelo i tehnologija, kao i užitak i bol, isprepliću u zastrašujuće, groteskne narative.

22/04/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Zločini budućnosti, r. David Cronenberg, Kanada, UK, Grčka, 2023., 107’ (18)

Novo ostvarenje kanadskog filmskog velikana Davida Cronenberga Zločini budućnosti svježi je primjer “tjelesnog horora” žanra kojeg je sam redatelj znatno pripomogao ustoličiti vlastitim filmovima, počevši od debitantskog filma Trnci (Shivers, 1975), preko kultnih naslova kao što su Videodrom (1983) i Sudar (1996). Radnja smještena u visoko-tehnološki okoliš budućnosti, u kojem se ljudsko tijelo – nastojeći prilagoditi se sintetičkom okolišu – podvrgava novim transformacijama i mutacijama, prati umjetnički par poznat po ekscentričnim performansima. Naime, slavni performer Saul Tenser u avangardnim izvedbama javno prikazuje metamorfozu svojih organa koje njegove tijelo neprestano iznova prozivodi, a scenske operacije izvodi njegova partnerica Caprice. Kada istražiteljica iz Nacionalnog registra organa počne opsesivno pratiti umjetnički duo, naiđe na tajanstvenu skupinu čija je misija iskoristiti Saulovu popularnost kako bi ukazali na novu fazu ljudske evolucije. “Provokativno grozničav” (Roger Ebert) film još je jedna fascinantna vizija budućnosti ovog filmskog majstora, u kojoj se tijelo i tehnologija, kao i užitak i bol, isprepliću u zastrašujuće, groteskne narative. U filmu koji je svjetsku premijeru imao u natjecateljskom programu Filmskog festivala u Cannesu glume Viggo Mortensen, Léa Seydoux i Kristen Stewart

ULAZNICE: Za Klub prijatelje 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

ART KINO ARSEN

Cjelogodišnji program art kina Arsen sastoji se od aktualnih distributerskih naslova iz niše nezavisnog igranog i dokumentarnog filma, recentnog festivalskog programa, izbora iz kinotečnog programa te matineja filmova za djecu, uz dodatak edukativnih programa za odrasle i djecu. Koordinatorica programa je Jelena Svirčić.

Program se dijeli u 4 pravca: redovni i dokumentarni program, kinotečni program Češljaonica i matineje za djecu u sklopu programa Bubamarac.

ČEŠLJAONICA – bitno iz povijesti filma

Temeljni zadatak kinotečnom filmskom programu Češljaonica jest svim zainteresiranim osobama na velikom platnu Kuće umjetnosti Arsen projicirati niz iznimnih i značajnih filmskih ostvarenja odabranih metodom svojevrsnog češljanja kroz povijest svjetske kinematografije.

Odabiratelj i uvodničar pred projekcije je Ante Storić, a filmove gledamo jednom mjesečno.

Detalji:

Datum:
22/04/2023
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top