Glazba

Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band

Zdenka Kovačiček obilježava veliki životni jubilej i impresivnu glazbenu karijeru!

26. travnja 2024. @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band

Zdenka Kovačiček obilježava veliki životni jubilej i impresivnu glazbenu karijeru!

26. travnja 2024. @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja

Zdenka Kovačiček, jedna od najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda, u Kući umjetnosti Arsen nastupa 26. travnja. Njezinih osam desetljeća života svakako je vrijedno divljenja, tim više što je čitav život posvetila glazbi. Zdenka Kovačiček stoga cijelu ovu godinu obilježava veliki životni jubilej i impresivnu glazbenu karijeru!

Na domaćoj glazbenoj sceni Zdenka je snažno prisutna već 67 godina, a ostvarila je i impozantnu međunarodnu karijeru. Fantastična glazbenica poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama.

Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavni odabir pjesme “Elektra” za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade klasika “Frka” i “Mali crni brat” s njezinih ranih izdanja. Pjesma “Elektra” u vrijeme kad je izašla. 1978. godine, bila je potpuno avangardna i alternativna, i jedna je od prvih elektronskih pjesama na ovim prostorima. Upravo je “Elektra” u veličanstvenom okruženju pariške palače Grand Palais zatvorila modnu reviju na kojoj je predstavljena kolekcija Karla Lagerfelda za Chanel.

Sa Zdenkom Kovačiček u Kuću umjetnosti Arsen dolazi Greenhouse Blues Band u sastavu Lovro Šicel (gitara i vokal), Jurica Hotko (klavijature, harp i vokal), Igor Flajhar (bas gitara i vokal), Kristian Orešić (bubnjevi), Zvonimir Bajević (truba), Antonio Geček (truba), Marin Ferketin (trombon) i Oliver Ereš (sax), uz dva backvokala. Ova sjajna ekipa na pozornici sigurno plovi niz rijeku bluesa, funka, soula i ostalih pritoka dobre glazbe, a sve zbog sreće, prijateljstva i naravno, slušateljstva!

ULAZNICE

Za Klub prijatelja 11 €/ redovna cijena 13 € 

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Detalji:

Datum:
26. travnja 2024.
Vrijeme:
21:00
Događaj Tags:
, , , , , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top