Najave

Zapisi s predumišljajem – promocija knjige

Milutin Dedić, Arsenov brat, ispisao je i oslikao svoje putopise koje će šibenskoj publici predstaviti njegovi prijatelji i suradnici.

09/06/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Zapisi s predumišljajem u Arsen

Najave

Zapisi s predumišljajem – promocija knjige

Milutin Dedić, Arsenov brat, ispisao je i oslikao svoje putopise koje će šibenskoj publici predstaviti njegovi prijatelji i suradnici.

09/06/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Zapisi s predumišljajem u Arsen
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

“Zapisi s predumišljajem” knjiga je Milutina Dedića, slikara i povjesničara umjetnosti te brata šibenskog velikana Arsena. Šibenskoj publici bit će predstavljena upravo u Kući umjetnosti Arsen u petak 9. lipnja 2023.

U svojim “Zapisima” Milutin Dedić je kroz par stotina stranica ispisao i autorskim ilustracijama oslikao svoje putopise o kojima će na promociji razgovarati gosti: prof. dr. Slobodan Jović, Radoman Kanjevac (glavni urednik drugog programa Radio Beograda), njegova zamjenica Snježana Bićanin, Biljana Bošnjak Draganović (predstavnica Izdavaštva Radiotelevizije Srbije) te episkop dalmatinski Nikodim Kosović. Razgovor će moderirati novinar i pisac Emir Imamović Pirke.

Ulaz je slobodan svima zainteresiranima, a poziv moderatora prenosimo u cijelosti.

 

Dedićevi „Zapisi“  u Kući umjetnosti Arsen

Milutin Dedić, šibenski i beogradski, dalmatinski i srpski slikar, povjesničar umjetnosti, publicista i, što svakako nije i ne može biti nevažno, brat veličanstvenog kantautora Arsena Dedića, je od jeseni 2018. godine autorski potpisivao emisiju „Zapisi s predumišljajem“, emitiranu na drugom programu Radio Beograda. Upravo tako, „Zapisi s predumišljajem“, se zove i knjiga koju su, nakon Dedićeve iznenadne smrti 2021., priredili i godinu dana kasnije objavili Radiotelevizija Srbija i „Istina“ – izdavačka ustanova Eparhije dalmatinske. Riječ je o malo više od 400 strana Dedićevih putopisnih tekstova ilustriranih, naravno, njegovim slikama sa različitim, ovom autoru iznimno važnim motivima, od onih sakralnih, preko povijesnih, pa do vodenica koje je posebice volio.

Knjiga „Zapisi s predumišljajem“ bit će, konačno!, promovirana u Dedićevom rodnom gradu od kojeg se, da parafraziramo Arsena, nije mogao, a ni htio, izliječiti. Promocija će, jer prirodnijeg mjesta nema, biti održana u Kući umjetnosti „Arsen“, u petak 09. lipnja u 20 sati.

O knjizi Milutina Dedića će tom prigodom govoriti: enolog prof.dr. Slobodan Jović, Radoman Kanjevac – glavni i odgovorni urednik drugog programa Radio Beograda, njegova zamjenica Snježana Bićanin, Biljana Bošnjak Draganović kao predstavnica Izdavaštva Radiotelevizije Srbije, te episkop dalmatinski Nikodim Kosović, dok će razgovor moderirati novinar i pisac Emir Imamović Pirke.

„Kad u Beogradu otvorim svoju izložbu sa šibenskim motivima, sve slike se prodaju za po ure. Jedva uspijem ostaviti jednu za sebe. Kao da Beograđani ćute da ima nešto posebno u našem Šibeniku“, rekao je pokojni Milutin Dedić u jednom intervjuu za Radio Šibenik.

Sada se, kroz „Zapise s predumišljajem“, ovaj umjetnik barem simbolično vraća u rodni grad i kuću što nosi ime po njegovom bratu. 

– Emir Imamović Pirke

Zapisi s predumišljajem poster

Detalji:

Datum:
09/06/2023
Vrijeme:
20:00
Događaj Tags:
, , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top