Film

Zakon zbornice

Nagrada publike LUX - slobodan ulaz!

29. veljače 2024. @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Zakon zbornice

Nagrada publike LUX - slobodan ulaz!

29. veljače 2024. @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Zakon zbornice, r.Ilker Çatak, Njemačka, 2023., 94′

Nominirana za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma, fascinantna drama Zakon zbornice smještena u srednjoškolsku sredinu prati predanu i idealističnu mladu profesoricu Carly Nowak koja u razredu daje sve od sebe, ali izvan nastave prisiljena je neprestano braniti svoje učenike. Zbog niza sitnih krađa u školi drugi učitelji pretvorili su se u amaterske detektive, željne ispitivanja i zastrašivanja djece. Kad netko iz kruga njenih učenika postane meta školske istrage, Carla odlučuje sama istjerati istinu, uvlačeći se pritom u kaljužu prepunu optužbi, sumnji i izdaje.

Nakon uspješne premijere na Berlinaleu gdje je osvojio nagrade Europa Cinemas Label i C.I.C.A.E., Zakon zbornice odradio je sjajnu festivalsku turneju koju su zaključile i dvije nominacije za Europsku filmsku nagradu te ulazak u finale za Nagradu publike LUX. Glavnu ulogu u ovoj briljantnoj studiji o odnosima moći tumači njemačka glumica Leonie Benesch koju poznajemo iz serijala Babylon, Berlin i filma Bijela vrpca Michaela Hanekea.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Projekcija filma Zakon zbornice dio je programa posvećenog finalistima Nagrade publike LUX koji se odvija u suradnji Europskog parlamenta, Europske filmske akademije i Zagreb Film Festivala kao hrvatskog partnera programa. O pobjedničkom filmu, koji će biti proglašen u ožujku, odlučuje i publika koja nominirane filmove može ocjenjivati na službenoj stranici.

ULAZ SLOBODAN do ispunjenja kapaciteta kina!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

O NAGRADI PUBLIKE LUX

Inače, Nagradu publike LUX svake godine dodjeljuju Europski parlament i Europska filmska akademija, u partnerstvu s Europskom komisijom i udrugom Europa Cinemas. Nagradom se odaje priznanje europskoj kinematografiji i nastoji podići razina osviještenosti o društvenim, političkim i kulturnim pitanjima u Europi.
Glasanjem za svoj omiljeni film, publika sudjeluje u odluci o pobjedniku, budući da se konačni poredak određuje zbrojem glasova europarlamentarci i publika, pri čemu svaka od te dvije skupine nosi 50% ocjene. 

Detalji:

Datum:
29. veljače 2024.
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top