Glazba

Viktor Čižić

Koncert talentiranog glazbenika zavidnih pijanističkih sposobnosti

13/11/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Viktor Čižić

Koncert talentiranog glazbenika zavidnih pijanističkih sposobnosti

13/11/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Viktor Čižić, talentirani glazbenik zavidnih pijanističkih sposobnosti, nastupit će u Kući umjetnosti Arsen u ponedjeljak 13. studenog!

Ime Viktora Čižića može se pronaći na brojnim koncertnim programima. Još od svojih studentskih dana stječe iskustva kao solist te u različitim sastavima, a stilski raznolik repertoar pokazuje njegov širok spektar interesa. Riječ je o iznimnom talentiranom glazbenom umjetniku koji se ostvaruje kroz solističke i komorne nastupe, skladanje, aranžiranje i improviziranje. Solistički je nastupao s mnogim orkestrima, među kojima se najviše ističu Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti i Riječki simfonijski orkestar. Nastupao je u Europi i SAD-u.

Osim standardnog repertoara praizveo je i skladbu Krešimira Klarića “Nachtmusik” za klavir i gudače te vlastiti aranžman skladbe Zlatka Potočnika “Bećarska Mozartkugla” za klavir i tamburaški orkestar – surađujući s dirigentima kao što su Valentin Egel, Tomislav Fačini, Simon Robinson, Siniša Leopold, Tonči Bilić i drugi.

Gajeći izvjesni afinitet prema suvremenoj glazbi općenito, nastupao je na Muzičkom biennaleu Zagreb, Danima Milka Kelemena i Glazbenoj tribini. Na ovogodišnjem Biennaleu izveo je skladbu Olge Neuwirth “locus…doublure…solus” za klavir i komorni orkestar uz ansambl Cantus pod ravnanjem Berislava Šipuša. Također, uz brojne praizvedbe, neke nove skladbe domaćih autora snimao je i za Hrvatski radio.

Dobitnik je nekoliko nagrada, uključujući Godišnju nagradu Društva sveučilišnih nastavnika Zagreb i Diplomu Darko Lukić.

 

ULAZNICE: 4€ (30kn) / redovna cijena 6€ (45kn)

Ulaznice su po cijeni od 6 eura dostupne online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Za članove Kluba prijatelja cijena ulaznice iznosi 4 eura, a popust mogu ostvariti uz predočenje iskaznice na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

 

Program

Berislav Šipuš: Les nuits (1999) – III. La neige

Davorin Kempf: Mariposa de luz / Leptir svjetlosti (1996)

Margareta Ferek-Petrić: Last Smoke (2015)

Rudolf Matz: Gora u suncu (1934)

Dora Pejačević: Život cvijeća, op. 19 (1905) – izbor

Ljiljani

Ruža

Visibabe

Luka Sorkočević: Sonata u A-duru (1754)

Allegro moderato

Andante sostenuto

Allegro

George Gershwin: Rapsodija u plavom (1924)

 

Detalji:

Datum:
13/11/2023
Vrijeme:
20:00
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top