Film

Varoški amarcord

Jesenski program u Kući umjetnosti Arsen otpočinje projekcijom filma u kojem se pojavljuje i Arsen.

29/09/2021 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Varoški amarcord

Jesenski program u Kući umjetnosti Arsen otpočinje projekcijom filma u kojem se pojavljuje i Arsen.

29/09/2021 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Jesenski program u Kući umjetnosti Arsen otpočinje projekcijom filma Varoški amarcord. Simbolično odabran naslov producenta i scenarista Ivana Živkovića tematizira život u šibenskom Varošu, s posebnim osvrtom na ulicu u kojoj su odrasli poznati hrvatski glazbenici Mišo Kovač, Vice Vukov i naravno, Arsen Dedić.

Projekcija je rezervirana je za članove Kluba prijatelja koji uz predočenje članske iskaznice svoju ulaznicu za projekciju mogu preuzeti u City Pointu od ponedjeljka 27.9., a ako ulaznica ostane bit će dostupne na blagajni Arsena u srijedu od 19 sati (sat vremena prije početka programa). Za ulaz na projekciju potrebna je COVID potvrda – detalji na na linku.

O FILMU

Film je prvi dio dokumentarne serije u četiri nastavka, u kojima su prikazane gradske četvrti imena Varoš iz četiriju dalmatinskih gradova: Šibenika, Splita, Zadra i Sinja. Prikazane su s točke gledišta živopisnih junaka, od lokalno poznatih do osoba koji su poznati diljem Hrvatske i šire. Ispripovijedana su sjećanja na djetinjstvo djetinjstvo i život u gradu u kojem su odrasli. Povijesno obuhvaća sjećanja od prije svjetskih ratova, pripovijedajući pomak od siromašnih četvrti ali iznimno žive, slikovite i duhovite kao iz Fellinijevih filmova, četvrti kojesu dale ljude koji su “pravi felinijevski likovi, oriđinali, ali i genijalci, luzeri i životni pobjednici, svi oni sabijeni u tijesnim kalama, kućama i zajedničkim odrastanjima”.

 

Detalji:

Datum:
29/09/2021
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top