Film

Ubojice cvjetnog mjeseca

'Ususret Oscarima'

29. veljače 2024. @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Ubojice cvjetnog mjeseca

'Ususret Oscarima'

29. veljače 2024. @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Ubojice cvjetnog mjeseca, r. Martin Scorsese, SAD, 2023., 206′ (15)

Film Ubojice cvjetnog mjeseca nominiran je za nagradu Oscar u čak 10 kategorija: za najbolji film, najbolju režiju, najbolju glavnu žensku ulogu, glumca u sporednoj ulozi, najboljeg snimatelja, montažu, scenografiju, kostimografiju, glazbu i pjesmu.

U svom ovom ostvarenju jedan od najutjecajnijih redatelja današnjice Martin Scorsese gledatelje vraća stotinu godina unatrag kako bi ispričao izvornu američku kriminalističku priču – priču o stvaranju nacije na krvavim temeljima. Kada su 1920-ih na području Oklahome otkrili naftu, narod Osage iznenada je postao jedan od najbogatijih. No, novi kapital u rukama američkih domorodaca odmah je privukao bijele došljake koji su manipulacijama, iznuđivanjima, pa i ubojstvima oduzeli Osageama stečeno bogatstvo. Tračak nade za postizanje pravde pojavljuje se tek nakon nekoliko godina, kada se pojavi agent iz novoosnovanog Saveznog istražnog ureda (FBI).

Utemeljen na istinitoj priči, zapisanoj i u istoimenom publicističkom bestseleru Davida Granna, film Ubojice cvjetnog mjeseca epska je kriminalistička saga o zločinu, eksploataciji i moći. U glavnim ulogama nastupaju Scorseseovi glumački miljenici Leonardo DiCaprio i Robert De Niro.

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3,50€ (22,60 kn) / redovna cijena 4€  (26,37 kn)

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Detalji:

Datum:
29. veljače 2024.
Vrijeme:
20:30
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top