Film

Uboga stvorenja

Začudna i pomaknuta SF romantična komedija s Emmom Stone u glavnoj ulozi

7. veljače 2024. @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Uboga stvorenja

Film

Uboga stvorenja

Začudna i pomaknuta SF romantična komedija s Emmom Stone u glavnoj ulozi

7. veljače 2024. @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Uboga stvorenja
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Uboga stvorenja, r. Yorgos Lanthimos, Irska, Velika Britanija, SAD, 2023., 141′ (15)

 

Nominiran za Oscara u ukupno 11 kategorija, novi film proslavljenog grčkog filmaša Yorgosa Lanthimosa, jedno je od najhvaljenijih ostvarenja ove sezone i potvrda plodonosne suradnje jednog od najzanimljivijih redatelja suvremene kinematografije i holivudske glumačke zvijezde Emme Stone.

Nakon Miljenice (2018.) i nijemog kratkog filma Bleat (2022.), redateljsko-glumački duo isporučio je začudnu i pomaknutu SF romantičnu komediju čija radnja, smještena u viktorijansko doba, prati fantastičnu evoluciju Belle Baxter. Mladu ženu s ruba smrti u život je vratio briljantni, odvažni znanstvenik dr. Godwin Baxter (Willlem Dafoe).

U pokušaju da se otme Baxterovoj zaštitničkoj kontroli i istraži svijet, Bella odluči pobjeći s uglednim, no razvratnim odvjetnikom Duncanom Wedderburnom (Mark Ruffalo). Kroz pustolovni kovitlac koji će je provesti kontinentima Bella prolazi oslobođena predrasuda svog vremena, postajući pritom sve odlučnija u zalaganju za jednakost, slobodu i pravo na život prema vlastitim parametrima.

Film nastao prema nagrađivanom romanu škotskog pisca Alasdaira Grayja kritika je prigrlila kao jedan od najboljih ove sezone, opisujući ga kao “virtuozni komični ep” (The Guardian) i “vizualno raskošnu (…) fantazmagoričnu interpretaciju priče o Frankensteinu obloženu gorkim humorom” (The New York Times).

Nakon osvojenog venecijanskog Zlatnog lava, Uboga stvorenja okitila su se i s dva Zlatna globusa u kategorijama najboljeg mjuzikla ili komedije – za najbolji film i najbolju glumicu dok se u utrci za prestižnu nagradu Oscar natječe u čak 11 kategorija!

ULAZNICE

Za Klub prijatelje 3,50€/ redovna cijena 4€ 

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi  Kluba prijatelja popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Detalji:

Datum:
7. veljače 2024.
Vrijeme:
20:30
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top