Film

Trokut tuge

Novo ostvarenje jednog od najuzbudljivijih filmaša današnjice, švedskog redatelja Rubena Östlunda.

18/02/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Trokut tuge

Novo ostvarenje jednog od najuzbudljivijih filmaša današnjice, švedskog redatelja Rubena Östlunda.

18/02/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Redatelj Ruben Östlund, Švedska, Njemačka, Francuska, Danska, 2022., 142′ (15)

Novo ostvarenje jednog od najuzbudljivijih filmaša današnjice, švedskog redatelja Rubena Östlunda, prati ljubavni par koji dijeli karijeru modela i strast prema luksuznom lifestyleu. Carl i Yaya pozvani su na luksuzno krstarenje u društvu ultrabogataša – ruskog oligarha, britanskih trgovaca oružjem i ekscentričnog kapetana alkoholičara (Woody Harrelson) koji citira Marxa. Isprva sve izgleda savršeno poput Instagrama. No sprema se oluja i luksuznu večeru s kapetanom kvari masovni napad morske bolesti. Dio putnika i posade završava nasukan na pustom otoku. Otkrivši da samo jedno od njih zna kako uloviti ribu, hijerarhija među unesrećenicima najednom se izvrće.

Nakon filma Kvadrat (2017.), razuzdana satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva slavnom je redatelju donijela drugu Zlatnu palmu u Cannesu. Filmaš koji se isprofilirao kao redatelj intrigantnih ostvarenja nude pronicljivu i satiričnu socijalnu analizu današnjice bio je nominiran i za Zlatni globus za film Turist (2014.).

U Trokutu tuge jednu od uloga tumači i poznati hrvatski glumac s danskom adresom, Zlatko Burić, kojeg poznajemo kako iz domaćih filmova poput Ne gledaj mi u pijat, tako i iz suvremenih klasika europske kinematografije kao što je Diler Nicholasa Windinga Refna. Za ulogu ruskog oligarha Burić je primio jedno od najvažnijih priznanja dosad – nagradu Europske filmske akademije.

U ovogodišnjoj utrci za Oscare Trokut tuge je nominiran u kategorijama najboljeg filma, originalnog scenarija te najboljeg redatelja.

ULAZNICE: 25,00 kn (3,32 €)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. 

Za članove Kluba prijatelja cijena ulaznice je 2.65   (20 kuna).

Detalji:

Datum:
18/02/2023
Vrijeme:
20:00
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top