Film

Tragovi

Dugometražni debi redateljice Dubravke Turić.

01/02/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Tragovi Art kino Arsen

Film

Tragovi

Dugometražni debi redateljice Dubravke Turić.

01/02/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Tragovi Art kino Arsen
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Tragovi, r. Dubravka Turić, Hrvatska, 2022., 98′

 

U kinu Arsen prikazujemo prvijenac Dubravke Turić, film Tragovi. Premijerno prikazan u konkurenciji Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi, film nastavlja festivalske uspjehe montažerke i redateljice čiji su kratkometražni naslovi obišli prestižne festivale od Sundancea i Cannesa, preko festivala u Rotterdamu i Sarajevu, pa do venecijanske Mostre, gdje je za Belladonnu primila Zlatnog lava u programu Horizonti.

Tragovi su fokusirani na znanstvenicu Anu koja se, kao posljednji član nekada brojne obitelji, suočava se s osobnom krizom. Nizom podudarnosti, tragovi i simboli na stećcima postat će joj ujedno putokaz prema izlazu iz vlastite traume.

Sama redateljica motivaciju za stvaranje filma pojasnila je u jednom intervjuu: “Na filmu volim kompleksne emocije koje su skrivene i s vremenom izlaze na površinu. Na taj je način gledatelj aktivan i drukčije doživljava film nego kada je sve servirano. U Tragovima sam htjela prikazati stanja i emocije bez upotrebe velikih dijaloških scena, snažnim slikama, atmosferom, kompozicijom, zvukom, ritmom izmjena kadrova i scena.”

U sjajno odigranoj glavnoj ulozi nalazi se Marija Škaričić.

 

ULAZNICE: Za članove Kluba prijatelja 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust.


O ART KINU ARSEN

Cjelogodišnji program Art kina Arsen sastoji se od aktualnih distributerskih naslova iz niše nezavisnog igranog i dokumentarnog filma, recentnog festivalskog programa, izbora iz kinotečnog programa te matineja filmova za djecu, uz dodatak edukativnih programa za odrasle i djecu. Koordinatorica programa je Jelena Svirčić.

Detalji:

Datum:
01/02/2023
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top