Film

The Holdovers

Nova dramedija s Paulom Giamattijem u glavnoj ulozi

16. ožujka 2024. @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

The Holdovers

Nova dramedija s Paulom Giamattijem u glavnoj ulozi

16. ožujka 2024. @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

The Holdovers, r. Alexander Payne, SAD, 2023., 133′ (12)

 

Gotovo dva desetljeća nakon što je film Stranputica osvojio Oscara za najbolji scenarij, hvaljeni redatelj Alexander Payne (Gospodin Schmidt, 2002., Nasljednici, 2011.; Nebraska, 2013.) ponovno je ujedinio je snage s glumcem Paulom Giamattijem u filmu kojeg je The Guardian okarakterizirao kao “masterclass o melankoliji”.

Ova dramedija  koju kritika naziva i nasljednikom kultnog Društva mrtvih pjesnika, prati drskog, svadljivog profesora Hunhama koji radi u prestižnoj američkoj školi 1970-ih godina. Tijekom božićnih praznika Hunham je prisiljen ostati na kampusu kako bi čuvao šačicu učenika koji nemaju kamo otići. Naposljetku uspostavi nevjerojatnu vezu s jednim od njih – inteligentnim, no problematičnim Angusom, kao i s kuharicom Mary koja je upravo izgubila sina u Vijetnamu. Ovaj osebujni trio, povezan osjećajima usamljenosti, ogorčenosti i čežnje, igrom slučaja postat će alternativna, “pronađena” obitelj, ali izbjegavajući pritom stereotipe i čestu ispraznost žanra.

Od pet nominacija za prestižni zlatni kipić (u kategorijama najbolji film, najbolji scenarij, najbolja montaža, najbolja glavna muška uloga i najbolja sporedna ženska uloga) Da’Vine Joy Randolph Oscara je osvojila u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge. Giamatti i Randolph su za svoje izvedbe već osvojili i Zlatni Globus.

ULAZNICE

Za Klub prijatelja 3,50€/ redovna cijena 4€ 

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi  Kluba prijatelja popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Detalji:

Datum:
16. ožujka 2024.
Vrijeme:
20:00
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top