Glazba

The Gentleman

Jedan od najboljih mladih hrvatskih kantautora stiže u pratnji benda Coffee & Cigarettes

14/04/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
The Gentleman u Arsenu

Glazba

The Gentleman

Jedan od najboljih mladih hrvatskih kantautora stiže u pratnji benda Coffee & Cigarettes

14/04/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
The Gentleman u Arsenu
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Jedan od najboljih mladih hrvatskih kantautora The Gentleman dolazi u šibensku Kuću umjetnosti Arsen 14. travnja! Predstavit će svoj koncertni program pjesama s albuma ‘Hide & Seek’ i ‘The Gentleman’, a nastupit će uz pratnju benda Coffee & Cigarettes.

Iza pseudonima The Gentleman krije se Marko Lucijan Hraščanec, talentirani glazbenik kantautor koji je već svojim albumom prvijencem ”The Gentleman” pokazao iznimnu širinu glazbenog izričaja i zavidnu vještinu metaforiziranja u stihovima i glazbi. Njegove pjesme govore o usamljenosti, izgubljenoj ljubavi, upoznavanju samoga sebe, borbi tjelesnoga s duhovnim, a kako sam kaže: ‘Svaka moja pjesma vrlo je intimna priča bez ostatka’. Način na koji The Gentleman prenosi svoj umjetnički dojam na slušatelja je magičan. Ništa u njegovoj glazbi i tekstovima nije banalno i prožeto je dubokim glazbenim promišljanjem.

Nakon prvijenca “The Gentleman” iz 2018. , 2021. godine objavio je album “Hide & Seek”, kojeg je kritika proglasila jednim od najboljih glazbenih ostvarenja objavljenih u Hrvatskoj u 2021. godini. Album karakteriziraju vrlo osobni tekstovi, raskošni aranžmani gudačkih i puhačkih sekcija, te vrlo neočekivani žanrovski preokreti koje slušatelje ne ostavlja ravnodušnima.

Hraščanec je nastupao u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske i regije. Iza sebe ima tri nominacije za 4. nezavisnu novinarsku nagradu Rock&OFF 2021. u kategorijama za album godine, pjesmu godine (Body or Soul) i Pop&Off izvođača godine. Također je nominiran za medijsku nagradu Večernjakova ruža 2022. u kategoriji „Novo lice godine“.

The Gentlemana u Kući umjetnosti Arsen slušamo 14. travnja u 21 sat.

ULAZNICE: 5€ (37,67kn) / redovna cijena 8€ (60,27kn)

Dostupne online u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Ulaznice po cijeni od 8 eura dostupne su online, na blagajni Kuće umjetnosti Arsen i u City Pointu. Za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava cijena ulaznice iznosi 5 eura, a popust mogu ostvariti uz predočenje iskaznice na blagajni Kuće umjetnosti Arsen i u City Pointu na adresi Ulica don Krste Stošića 1.

Detalji:

Datum:
14/04/2023
Vrijeme:
21:00
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top