Film

Tár

Cate Blanchett u ulozi fiktivne skladateljice i dirigentice Lydie Tár.

01/03/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Tár

Cate Blanchett u ulozi fiktivne skladateljice i dirigentice Lydie Tár.

01/03/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Tár, r. Todd Field, SAD, 2022., 158′ (12)

Psihološka drama ‘Tar’ redatelja Todda Fielda, ujedno i scenarista filma, karakterna je studija pisana posebno za glumicu Cate Blanchett koja je maestralno odigrala glavnu ulogu fiktivne skladateljice i dirigentice Lydie Tár. Premijerno prikazan na festivalu u Veneciji gdje je Blanchett nagrađena Kupom Volpi za glumu, film prati njen osobni život i iznimnu karijeru koja zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i zloupotrebu moći naposljetku krahira i dovodi do osobnog i profesionalnog pada. Ego, talent i osobna odgovornost sudaraju se u izvanrednoj, na trenutke potresnoj izvedbi glavne glumice. Blanchett je za svoju izvedbu nagrađena i Zlatnim globusom i nagradom BAFTA,  a šest nominacija za Oscara uključuju one za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolju glumicu, najbolji originalni scenarij, najbolju kameru te najbolju montažu.

ULAZNICE: 3€  / 3,50€  

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust i za njih cijena iznosi 3 eura (22,6 kn).

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

ART KINO ARSEN

Cjelogodišnji program art kina Arsen sastoji se od aktualnih distributerskih naslova iz niše nezavisnog igranog i dokumentarnog filma, recentnog festivalskog programa, izbora iz kinotečnog programa te matineja filmova za djecu, uz dodatak edukativnih programa za odrasle i djecu. Koordinatorica programa je Jelena Svirčić.

Program se dijeli u 4 pravca: redovni i dokumentarni program, kinotečni program Češljaonica i matineje za djecu u sklopu programa Bubamarac.

ČEŠLJAONICA – bitno iz povijesti filma

Temeljni zadatak kinotečnom filmskom programu Češljaonica jest svim zainteresiranim osobama na velikom platnu Kuće umjetnosti Arsen projicirati niz iznimnih i značajnih filmskih ostvarenja odabranih metodom svojevrsnog češljanja kroz povijest svjetske kinematografije.

Odabiratelj i uvodničar pred projekcije je Ante Storić, a filmove gledamo jednom mjesečno.

Detalji:

Datum:
01/03/2023
Vrijeme:
20:30
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top