Glazba

Tamara Obrovac Transadriatic Quartet

Kvartet vrhunskih glazbenika

08/10/2021 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Tamara Obrovac Transadriatic Quartet

Kvartet vrhunskih glazbenika

08/10/2021 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Ostajući vjerna svom izričaju u kojem povezuje Istru i suvremeni jazz, Tamara Obrovac predstavlja nove skladbe pisane za kvartet vrhunskih glazbenika iz dvije susjedne zemlje, Hrvatske i Italije. Uz Tamaru i njenog dugogodišnjeg suradnika, izvanserijskog hrvatskog bubnjara Krunoslava Levačića, u ovoj glazbenoj formaciji nastupaju dvojica značajnih predstavnika suvremene talijanske jazz scene, pijanist Stefano Battaglia i kontrabasist i violončelist Salvatore Maiore.

Album TransAdriaticum snimljen je početkom veljače 2019. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a izašao je u lipnju 2019. za austrijski Alessa Records, kao Tamarin dvanaesti autorski album i četvrto inozemno izdanje. Ansambl je od tada održao niz internacionalnih i domaćih koncerata, a album i koncerti dobili su sjajne kritike od kojih izdvajamo recenziju nastupa na prestižnom norveškom Trondheim Jazz Festivalu: «Tamara Obrovac – novo i uzbudljivo poznanstvo… svojim istančanim triom dala nam je nadopunu nečega što nismo ni sami znali da nam je potrebno.»

Novim glazbenim materijalom u izvedbi sjajnih glazbenika, Tamara nam još jednom donosi jedinstveni glazbeni projekt koji kombinaciju jazza i tradicije pretvara u improviziranu glazbu modernog doba.

 

Ulaznica: 100 kn

FIZIČKA PRODAJNA MJESTA:

  • City Point
  • blagajna Arsena (od 1. listopada, u radnom vremenu od 9 do 21 sat)

Na fizičkim prodajnim mjestima članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica – cijena ulaznice je 80 kn.

Uz ulaznicu je potrebna i COVID potvrda – detalji na na linku.

Detalji:

Datum:
08/10/2021
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top