Djeca i mladi Film

Supertoon u Arsenu

Ulaz slobodan

24/07/2023 @ 09:00 - 28/07/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Supertoon u Arsenu

Djeca i mladi Film

Supertoon u Arsenu

Ulaz slobodan

24/07/2023 @ 09:00 - 28/07/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Supertoon u Arsenu
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Supertoon u Arsenu! Supertoon – međunarodni festival animiranog filma i stripa ove se godine održava po 13. put! Od 24. do 28. srpnja na različitim lokacijama u Šibenku bit će prikazano 137 ponajboljih kratkometražnih animiranih filmova iz cijeloga svijeta, u četiri filmske natjecateljske konkurencije.

Lokacija festivalskog centra, srca festivala, ovog će ljeta biti Kuća umjetnosti Arsen koja će tako postati mjesto susreta svih posjetitelja i autora, ali i mjesto učenja, razmjene ideja i održavanja dijela bogatog popratnog programa festivala.

PROJEKT DISLOKACIJE

Za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će svakodnevno moći pogledati projekt “Dislokacije” Veljka i Milivoja Popovića. Kroz VR tehnologiju i animaciju obradili su temu migracije, razmišljanja i osjećaje ljudi našli u toj situaciji. Njihova instalacija sastoji se od izbjegličkog šatora, popratnog animacijskog loopa i VR headseta gdje se prikazuje glavni dio projekta, odnosno VR doživljaj u realnom vremenu.

OSTATAK PROGRAMA

Na ostalim već dobro poznatim lokacijama – ex Galerija Matija i Gradska knjižnica održavat će se dječje radionice, dok će se mala ljetna kina na otvorenom smjestiti na Malu ložu, Goricu i Đardin. U Galeriji Sv. Krševana moći će se razgledati i pročitati 23stripa koji se natječu u tri kategorije.

NATJECATELJSKI PROGRAMI

Ove se godine na natječaj za sve kategorije ukupno prijavilo više od 1000 kratkih animiranih filmova i 50 recentnih stripova! Selekciju najboljih možete pogledati na različitim gradskim lokacijama – detaljni raspored provjerite ovdje.

  • Grandtoon (profesionalni kratki animirani filmovi) – 24 filma
  • Studentoon (studentski kratki animirani filmovi) – 38 filmova
  • Planktoon (kratki filmovi za djecu) – 30 filmova
  • Supertoon (animirani glazbeni spotovi) – 45 filmova

Za vrijeme trajanja Supertoon festivala u Đardinu (Perivoj Roberta Visianija) odvijat će se i veliki sajam stripa te tribine na kojima će sudjelovati 40-ak domaćih i inozemnih filmskih autora i producenata, a posjetitelji će moći uživati i u DJ nastupima te se osvježiti u festivalskom baru.

Na sve je programe festivala ulaz besplatan, a ostale detalje o programu ovogodišnjeg Supertoona možete naći na službenoj stranici festivala.

Supertoon međunarodni festival animiranog filma i stripa organiziran je kao i uvijek uz financijsku podršku, a ove godine to su: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatski audiovizualni centar i Turistička zajednica.

Detalji:

Početak:
24/07/2023 @ 09:00
Kraj:
28/07/2023 @ 21:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top