Film

Sigurno mjesto

Nesumnjivo najvažniji domaći film godine.

21/01/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Sigurno mjesto

Nesumnjivo najvažniji domaći film godine.

21/01/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

__________________________________________________________________________________

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3 (22,60kn)/ redovna cijena 3,50€ (26,37kn)

__________________________________________________________________________________

Sigurno mjesto, r. Juraj Lerotić, Hrvatska, 2022., 104′ (15)

Sigurno mjesto hvaljeno je i dugo iščekivano debitantsko cjelovečernje ostvarenje redatelja Jurja Lerotića i nesumnjivo najvažniji domaći film godine.

Potresna intimna drama, odabrana za hrvatskog kandidata za Oscara, temeljena je na osobnom iskustvu redatelja, a svjetsku premijeru imala je u Locarnu gdje je osvojila nekoliko prestižnih nagrada: za najbolji debitantski film, režiju i glumca (Goran Marković). Sigurno mjesto prati kako jedan traumatski događaj – iznenadni pokušaj suicida – otvara procijep u svakodnevnom životu tročlane obitelji. Njihov život se mijenja iz temelja, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima ostalima.

Film je trijumfirao i na Sarajevo Film Festivalu osvojivši Srce Sarajeva za najbolji film i glumca (Juraj Lerotić) te nagrade CICAE i Cineuropa. Domaća kritika Sigurno mjesto naziva “moćnom dramom” (Jurica Pavičić, Jutarnji list) “bez presedana” (Marko Njegić, Slobodna Dalmacija) i “vrhunskom umjetničkom gestom” (Davor Špišić, Telegram), dok ga strani kritičari ocjenjuju kao “potresan, krajnje odmjeren i dirljiv debi” (Guy Lodge, Variety) i uspoređuju s filmovima Cristija Puiuja i drugih eminencija rumunjskog novog vala (Neil Young, Screen Daily).

ULAZNICE: 3,50 (26,30 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust i za njih cijena iznosi 3 eura (22,6 kn).

Detalji:

Datum:
21/01/2023
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , , , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top