Glazba

Šibenske glazbene večeri

Koncert u sklopu Šibenskih glazbenih večeri - ULAZ SLOBODAN

25. ožujka 2024. @ 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Šibenske glazbene večeri

Koncert u sklopu Šibenskih glazbenih večeri - ULAZ SLOBODAN

25. ožujka 2024. @ 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Koncert u sklopu Šibenskih glazbenih večeri izvest će glazbenici Ivan Bošnjak (trombon) i Vjekoslav Babić (klavir), u ponedjeljak 25. ožujka s početkom u 19 sati. Šibenske glazbene večeri organizira Glazbena škola Ivana Lukačića, a Kuća umjetnosti Arsen jedna je od pet gradskih pozornica na kojima se održavaju koncerti klasične glazbe.

Ulaz je slobodan sve do ispunjenja kapaciteta dvorane!

PROGRAM

1. Bruno Bjelinski

Musik am Dorfplatz
Eine Braut wird heimgetragen
Ein kleiner Sarg wird weggetragen

2. Eric Ewazen:

Songs of Love and Loss
The Dream
Mariposa
Short Story
Crown of Bluer Metal

3. Phillip Bolliger: Benediction of the Whales

4. Krsto Odak: Impromptu

5. Eric Ewazen:

Trio for Trombone, Tuba and Piano (kao gost, Željko Kertez, tuba)
Andante Teneremente
Barcarole
Caprice

 

O IZVOĐAČIMA

Ivan Bošnjak rođen je 1981. godine u Osijeku. Svoje prve lekcije na trombonu započeo je s ocem u dobi od 11 godina, a zatim je nastavio glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku u klasi prof. Mihajla Bošnjaka, gdje je i maturirao 2000. godine. Tijekom školovanja osvojio je niz nagrada, među kojima je 1. nagrada na 38. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Rijeci svakako najvažnija. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u 2005., sa izvrsnim uspjehom i titulom magistra glazbe. Ivan je osnivač i predsjednik Hrvatske udruge trombonista i tubista – Busina i pored pozicije orkestralnog glazbenika karijeru gradi i kao komorni glazbenik s kvintetima Simply Brass (2005. do 2007.) i Busina Brass (od 2007.), s kojima je nastupao na recitalima u Japanu, Turskoj, Njemačkoj, Izraelu, Gruziji, Sloveniji, Izraelu, Bugarskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumunjskoj i Hrvatskoj. Također je bio i umjetnički ravnatelj Zagreb Brass Festivala – festivala glazbe za limene puhače – koji se održavao od 2009. do 2015. u Zagrebu. Bavio se i pedagoškim radom kao profesor Glazbene umjetnosti u Privatnoj gimnaziji Marul u Zagrebu od 2014 – 2019. Trenutno je zaposlen kao solo trombonist Orkestra Opere HNK u Zagrebu i solist No Borders Orkestra koji okuplja najbolje glazbenike s područja bivše države te je umjetnički voditelj ansambla Busina Brass kvintet.

Vjekoslav Babić rođen je 1985. godine u Imotskom. Sa devet godina upisuje klavir u Osnovnoj glazbenoj školi Ivana Glibotića u Imotskom, a paralelno i klarinet. 1999. godine nastavlja školovanje u GŠ Josipa Hatzea na glasoviru u klasi profesorice Kosovke Čudine, a paralelno pohađa i teoretski odjel, te klarinet. 2003. godine upisuje klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Pavice Gvozdić. . Od svoje devete godine aktivan je u Puhačkom orkestru limene glazbe iz Imotskog gdje svira klarinet i dirigira. 2008. godine dirigirajući Puhačkim orkestrom limene glazbe iz Imotskog osvaja titulu najboljeg amaterskog orkestra u Hrvatskoj. Surađuje s mnogim eminentnim hrvatskim glazbenicima, naročito opernim pjevačima s kojima često nastupa na najvećim hrvatskim pozornicama – Giorgiom Surianom i Borisom Martinovićem, te prvacima opere zagrebačkoga HNK – Vitomir Marof, Dubravka Šeparović Mušović… Od 2010. godine zaposlen je honorarno kao korepetitor u HNK u Zagrebu, a od 2012. postaje dirigent Akademskog harmonikaškog orkestra Ivan Goran Kovačić. 2012. godine započinje s radom kao profesor klavira i korepetitor u „Umjetničkoj plesnoj škola Silvije Hercigonje“. 2015. godine postaje stalni korepetitor u Operi HNK u Zagrebu, a ujedno radi i kao asistent dirigenta i dirigent. U 2022. ravna nekoliko izvedbi baleta „Orašar“ P. I. Čajkovskog te postaje asistent dirigenta ostalim baletnim premijerama te sezone (Spartak, Peer Gynt), a u rujnu 2023. osvaja audiciju za mjesto Dirigenta baleta, gdje je i danas zaposlen

 

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top