Glazba

Šibenske glazbene večeri

Koncert u sklopu 'Šibenskih glazbenih večeri' zajednički će održati glazbenici Šime Buha, Matej Vukić i Linda Mravunac Fabijanić.

02/03/2023 @ 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Šibenske glazbene večeri

Koncert u sklopu 'Šibenskih glazbenih večeri' zajednički će održati glazbenici Šime Buha, Matej Vukić i Linda Mravunac Fabijanić.

02/03/2023 @ 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Koncert u sklopu Šibenskih glazbenih večeri  izvest će u Kući umjetnosti Arsen glazbenici Šime Buha, Matej Vukić i Linda Mravunac Fabijanić u četvrtak 2. ožujka s početkom u 19 sati. Šibenske glazbene večeri zajednički organiziraju Kuća umjetnosti Arsen i Glazbena škola Ivana Lukačića.

Buha, Vukić i Mravunac Fabijanić u Arsenu će izvesti skladbe Martinija, Bethoweena, Bohmea, Rahmanjinova i Goedickea, a ulaz na koncert u sklopu Šibenskih glazbenih večeri je slobodan.

Šime Buha trenutno je student klavira na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a Osnovnu i srednju glazbenu školu pohađao je u Šibeniku. Osvajao je nagrade na regionalnim i državnim natjecanja HDGPP-a, kao i na natjecanju Daleki Akordi. Za vrijeme pohađanja Glazbene škole Ivana Lukačića održavao je koncerte prvenstveno u Šibeniku, gdje se i danas rado vraća. Osim Šibenika, nastupao je u mnogim gradovima Dalmacije i unutrašnjosti, što solistički, što s kolegama pjevačima i sviračima.

Matej Vukić rođen je 1999. u Šibeniku. Osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje započeo je u Šibeniku, a završio u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Na brojnim domaćim i stranim natjecanjima postigao je velike uspjehe, a na nakon mature upisao Muzičku akademiju u Zagrebu. Trenutno studira na glazbenoj akademiji Franz Liszt u Budimpešti. 2022. dobio je rektorovu nagradu za sudjelovanje u projektu ‘Životinjska farma’. Kao orkestralni glazbenik bilježi nastupe sa ‘Zagrebačkim mladim filharmoničarima’  i redovito svira uz ‘Hrvatski barokni ansambl’, a kao solist nastupao je u pratnji komornog orkestra ‘Franz Liszt’.

Pijanistica i čembalistica Linda Mravunac Fabijanić trideset godina prisutna je na glazbenoj sceni kao darovita i maštovita umjetnica. Izvodi skladbe od razdoblja baroka sve do novije literature pri čemu redovito bilježi i praizvedbe suvremenih hrvatskih skladatelja. Ovisno o instrumentu na kojem svira i razdoblju koje izvodi, uvijek se prilagođava zvučnim, glazbenim i stilskim zahtjevima te aktivno sudjeluje u stvaranju i prezentaciji glazbenih djela slijedeći isključivo i jedino pravilo – glazbeni ukus. Kao pijanistica nastupa solo i s renomiranim domaćim i svjetskim umjetnicima, a kao čembalistica od 1997. g. djeluje solistički i u komornim ansamblima njegujući autentičan pristup interpretaciji barokne glazbe. Kao solistica nastupila je uz Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačke soliste, kvartet Papandopulo, Hrvatski barokni ansambl i Varaždinski komorni orkestar, a surađivala je i s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom te Zagrebačkim komornim orkestrom.

Ulaz slobodan.

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top