Ples

Sibenik Dance Festival: Volitant

"Volitant" – konceptualni solo performans proširenih mikropokreta u izvedbi mađarske umjetnice Rite Gobi.

20/07/2021 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Ples

Sibenik Dance Festival: Volitant

"Volitant" – konceptualni solo performans proširenih mikropokreta u izvedbi mađarske umjetnice Rite Gobi.

20/07/2021 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

GOBI DANCE COMPANY

Choreography and performance: Rita Gobi

Budapest, Hungary

 

“Volitant” – konceptualni solo performans proširenih mikropokreta – izvedba mađarske umjetnice Rite Gobi prikazuje  stanje između  „već nisam tu“ i „još nisam tamo“ vodeći nas u svoj svijet  metamorfoza. Za ovu je produkciju David Szego komponirao glazbu koristeći zvukove Morseovog koda i zvukove zvuka, akustične i elektroničke – to su orijentiri za plesnu predstavu dizajniranu od minimalističkih alata koji vode u potpunu kazališnu predstavu.

Osim što je uvrštena na popis Aerowaves Twenty18, predstava Volitant  je dobila nagradu Rudolf Lábán za najbolju  suvremenu plesnu izvedbu u sezoni 2017. u Budimpešti, nagradu za najuspješniji nastup na 45. INFANT festivalu u Novom Sadu 2018. kao i posebnu nagradu na festivalu 10 Sentidos u Valenciji, 2017. Predstava je gostovala po Europi  kao i u Meksiku i Koreji.

 

O KOEROGRAFKINJI

Rita Gobi diplomirala je na Mađarskoj plesnoj akademiji kao plesna umjetnica, koreografkinja učiteljica plesa. Sudjelovala je u mnogim neovisnim plesnim kazališnim produkcijama za odrasle i za djecu, kao i filmovima, ali danas je najviše zaokupljena poliranjem i razvijanjem vlastitog stila. Igra se odvojenim pokretima dijelova tijela, voli repetitivne, minijaturne pokrete, slobodni ples fokusiran na unutarnju osviještenost. Koreograf je samostalnih dječjih i lutkarskih predstava. Njezine nagrađivane predstave gostovale su širom svijeta.

 

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji od 2. srpnja.

Detalji:

Datum:
20/07/2021
Vrijeme:
21:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top