Ples

Sibenik Dance Festival: Afterlife party with evergreen eve

Afterlife party with Evergreen Eve je suvremena plesna predstava u solo izvedbi same autorice, koja se odvija u grow box šatoru za uzgajanje biljaka.

20/07/2021 @ 22:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Ples

Sibenik Dance Festival: Afterlife party with evergreen eve

Afterlife party with Evergreen Eve je suvremena plesna predstava u solo izvedbi same autorice, koja se odvija u grow box šatoru za uzgajanje biljaka.

20/07/2021 @ 22:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Choreography and performance: Isidora Stanišić

Music: Darja Janošević

Produced by: Gorgona Community Association, Belgrade, Serbia

 

SINOPSIS

Afterlife party with Evergreen Eve je suvremena plesna predstava u solo izvedbi same autorice, koja se odvija u grow box šatoru za uzgajanje biljaka. Prostor je limitiran, uvjeti za rast i razvoj su umjetno stvoreni, prostor je pouzdan, cilj je trajanje. Pinus longa Eva, je vrsta borova koja se ubraja u najdugovječnije žive organizme na planeti. Naša Eva je zimzelena, ukrasna i vječito mlada u nastojanju/nastajanju. Brižljivo je sebe  uzgajala i sačuvala od svega. Podsijeća na svog budućeg avatara u digitalnom zagrobnom životu. Okrenuvši se oko sebe i sagledavši gdje smo, možda i nema razlike, ne znamo. Oseća se miris uboda četinarke, naježene i same.”

Koreografija i izvedba: Isidora Stanišić

Uz potporu Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije, Stanice Servisa za suvremeni ples, KC MKM, Beograd

 

O KOREOGRAFKINJI

Isidora Stanišić završila je Baletnu školu „Lujo Davičo“ u Beogradu kao najbolja učenica generacije. Po završetku školovanja opredjeljuje se za suvremeni ples. Za stručno usavršavanje dobiva stipendiju Nacionalnog koreografskog centra u Montpellieru (Francuska), VEB DANS-a  centra u Beču (Austrija) i Goethe Instituta za Global Dance u Dusseldorfu (Njemačka). Danas je Isidora autor, izvođač, koreograf i pedagog. Surađuje sa najistaknutijim kazališnim kućama u zemlji od kojih je najduža i najbogatija suradnja sa BITEF teatrom.

Od 2003. radi kao stalni profesor u srednjoj školi za balet i suvremeni ples “Lujo Davičo” u Beogradu.

Isidora Stanišić jedna je od inicijatora osnivanja odsjeka za suvremeni ples pri istoj školi. Njezine radionice suvremenog plesa i scenskog pokreta vrlo su popularne među mlađim plesačima u zemlji i inozemstvu. Ostvaruje autorske plesne predstave i surađuje sa kazališnim redateljima kao koreograf scenskog pokreta. Njezine predstave gostovale su na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Kao plesač, 2020. godine, izvela je svoj autorski performans “Nothing can go wrong” u Kulturnom centru Srbije u Parizu. Iste godine, dobiva nagradu za režiju na festivalu BašTeatar u Kragujevcu.  Kao koreograf nagrađena je na Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu- laureat.

Dobitnik je Parlićeve nagrade za izvođački i koreografski doprinos, kao i Specijalne nagrade za inovativnost za koreografiju predstave „Grad“ (obe dodjeljuje UBUS). Parlićevu nagradu dobila je i 2018. za predstavu „Prostor za revoluciju“, koja je nagrađena i kao najbolja predstava na INFANT festivalu u Novom Sadu 2020. godine. Dobitnik je Zlatne značke, nagrade koju dodjeljuje KPZ Srbije. Njeni učenici nagrađivani su na svjetskim plesnim natjecanjima i  danas se školuju na renomiranim europskim plesnim akademijama.

 

ULAZNICE

Ulaznice za ovaj program nisu dostupne.

Detalji:

Datum:
20/07/2021
Vrijeme:
22:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top