Film

Samo kad se smijem

Projekcija uz gostovanje Vanje Juranić, Ane Grbac i Tihane Lazović

25/11/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Samo kad se smijem

Projekcija uz gostovanje Vanje Juranić, Ane Grbac i Tihane Lazović

25/11/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

UPDATE: Projekcija je rasprodana!

Samo kad se smijem, Vanja Juranić, Hrvatska, Srbija, 2023., 73′ 

Drama Samo kad se smijem interpretira slučaj Zadranke Ane Magaš iz 2005. godine koji je potresao Hrvatsku. Kako i zašto je film nastao šibenskoj publici u razgovoru nakon projekcije otkrit će redateljica filma Vanja Juranić, producentica Ana Grbac i glavna glumica Tihana Lazović u razgovoru s Jelenom Svirčić, selektoricom programa Art kina Arsen.

Omiljeni domaći glumački tandem, Tihana Lazović i Slavko Sobin, preuzeo je glavne uloge u potresnoj drami o nasilju u obitelji, oštroj kritici patrijarhalnog društva.

Tina (28) živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerkici, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

Ova emotivna drama interpretacija je slučaja Zadranke Ane Magaš iz 2005. godine, a filmu je ljetos na Pulskom filmskom festivalu dodijeljena nagrada Kino mreže zbog “iznimnih glumačkih ostvarenja (…) i visoke razine estetske vrijednosti u prikazu kulture nasilja unutar patrijarhalnog društva i ukazivanju na tragične propuste pravosudnog sustava”, kako stoji u obrazloženju odluke.

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelje 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi  Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Detalji:

Datum:
25/11/2023
Vrijeme:
20:30
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top