Film

Rifovi revolucije – projekcija uz gostovanje

Uvrnutu glazbenu komediju publici će predstaviti redatelj Jurica Hižak uz ekipu iz filma

20. travnja 2024. @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Rifovi revolucije – projekcija uz gostovanje

Uvrnutu glazbenu komediju publici će predstaviti redatelj Jurica Hižak uz ekipu iz filma

20. travnja 2024. @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Rifovi revolucije, r. Jurica Hižak, Hrvatska, 2023., 84′

Uvrnuta glazbena komedija Rifovi revolucije, u kojoj se dosjetljivo miješaju elementi znanstvene fantastike, horora i trash estetike, cjelovečernji je igrani prvijenac pokretača varaždinskog Trash Film Festivala, Jurice Hižaka. Upravo će redatelj uz dio ekipe koja je radila na filmu u Art kinu Arsen publici u Šibeniku predstaviti film u razgovoru nakon projekcije. Moderator razgovora je Ante Storić. 

Mikrobudžetna rokenrol bajka, kojoj su stvaralačke doprinose dali i varaždinski glazbenici Neven Stipčić i Tihomir Galevski Gale, dok većinu glazbe u filmu potpisuje mladi kantautor Arian Peharda, potaknuta je pitanjem može li izvorno buntovni, beskompromisni rock opstati u sveopćoj komercijalizaciji. Centralni negativac fabule smještene u blisku, distopijsku budućnost, jest dr. Zemp, vlasnik agencije za autorska prava koji terorizira građane glazbenim porezima. Zempu se suprotstavljaju genijalni gitarist Ray i njegov hair-metal bend Razor Jet čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu. Kako bi uništio pokret otpora, Zemp i njegova sestra Niniva, vlasnica producentske kuće Sloboda Records, kuju pakleni plan da Razor Jet pretvore u boy band i tako unište njihov “rokenrol mojo”.

Rifovi revolucije su snimani duže od tri godine, uglavnom na lokacijama u Varaždinu i okolici, a u filmu nastupa preko 100 glumaca, redom naturščika, volontera. Film ima i svoj glazbeni dio, a osim heavy metala, tu ima i balada, i popa te raznih drugih žanrova. Uskoro bi trebao izaći i cijeli soundtrack na kojem je sudjelovala cijela plejada vrhunskih glazbenika.

Nakon festivalske turneje koja ih je povela na putovanje od Slovenije (Grossmann Fantastic Film & Wine Festival) i Srbije (Dok’n’Ritam), pa sve do New Yorka (Shockfest), Rifovi revolucije na veliko platno kina Arsen stižu ovjenčani nagradom za najbolji dugometražni igrani glazbeni film na talijanskom FilMuzik Arts Festivalu

Na IMDB-u ovaj film trenutno ima ocjenu 8,3, a na vama je da prosudite samo zašto je ocjena tako visoka.

ULAZNICE

Za Klub prijatelja 3,50€/ redovna cijena 4€ 

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi  Kluba prijatelja popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Detalji:

Datum:
20. travnja 2024.
Vrijeme:
21:00
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top