Konferencija

Promocija knjige Blank Feđe Štukana

Sarajevski glumac, aktivist, glazbenik i pilot predstavlja svoju autobiografiju Blank

18/05/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Konferencija

Promocija knjige Blank Feđe Štukana

Sarajevski glumac, aktivist, glazbenik i pilot predstavlja svoju autobiografiju Blank

18/05/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Feđa Štukan: Blank, predstavljanje knjige, 18.svibnja, 20h

Sarajevski glumac, aktivist, glazbenik i pilot Feđa Štukan predstavit će svoju autobiografiju Blank 18. svibnja u 20 sati u Kući umjetnosti Arsen. Razgovor sa Štukanom moderirat će Olja Runjić, šibenska spisateljica i direktorica Međunarodnog festivala suvremene književnosti Šibenske književne ure (ŠKURE).

U autobiografskoj knjizi Blank, objavljenoj 2019. godine, Feđa Štukan je posve ogolio svoj život. Potresno je to štivo o životu čovjeka koji je prošao sve i svašta; od rata preko heroina do kriminala, da bi na kraju iz svega izvukao živu glavu, osnovao obitelj i posvetio se glumačkoj karijeri.

Sam Štukan je Blank opisao kao “udžbenik povijesti” koji donosi detalje iz njegovog života, a zanimljivo je da ga je napisao na nagovor holivudskih zvijezda Brada Pitta i Angeline Jolie. Oni su, naime, imali plan snimiti film o Štukanovom burnom životu o kojem su saznali na setu filma “U zemlji krvi i meda”, redateljskom prvijencu Angeline Jolie.

Štukan u Blanku piše direktno, sažeto i jasno, puca u glavu, bez suzdržavanja i previše riječi. Blank je stvaran, surov, bolan i tragikomičan. Knjiga je uvrštena u obaveznu literaturu na mostarskom, ali i na londonskom Goldsmith sveučilištu! Prevedena je na engleski, francuski i talijanski.

Gostovanje Feđe Štukana u Kući umjetnosti Arsen ostvareno je u organizaciji s festivalom ŠKURE.

Ulaz na događanje je slobodan do popunjenja kapaciteta dvorane.

Detalji:

Datum:
18/05/2023
Vrijeme:
20:00
Događaj Tags:
, , , , , ,
Go to Top