Konferencija

Povratak plemenite periske

Predstavljanje projekta uz glazbeni i edukativni program

20/03/2023 @ 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Plemenita periska u Arsenu vizual

Konferencija

Povratak plemenite periske

Predstavljanje projekta uz glazbeni i edukativni program

20/03/2023 @ 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Plemenita periska u Arsenu vizual
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Povratak plemenite periske naziv je projekta koji je učenicima Luciji Zmijanović, Stipanu Režiću, Lei Kursan i Jakovu Zmijanoviću osigurao pobjedu na popularnoj UNICEF-ovoj radionici UPSHIFT. Na radionici se potiče razvijanje poduzetničkih vještina i osnažuju mladi od 13 do 19 godina, kao nositelji društvenih promjena u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama. Osvajanju prvoga mjesta pridonijela je izrada i predstavljanje kreativnih prototipova koji se bave problemom ugroženosti i opstanka plemenite periske. Stručni žiri posebno je zaintrigirao prototip glazbeno edukativnog programa, izrada edukativnih interpretacijskih ploča, radionice za najmlađe kroz socijalno partnerstvo te drugi kreativni prototipovi.

Pobjednički Tim 8 predstavljaju učenici Ekonomske škole Šibenik Lucija Zmijanović, Stipan Režić i Lea Kursan, a Jakov Zmijanović učenik je Osnovne škole Fausta Vrančića. Učenici Stipan Režić, Lucija Zmijanović i Jakov Zmijanović ujedno su učenici Glazbene škole Ivana Lukačića Šibenik.

Projekt Povratak plemenite periske za cilj ima informirati o ugroženosti i važnosti očuvanja plemenite periske, a je započeo svoju realizaciju pod okriljem UNICEF-a.  Upravo će u Arsenu učenici i njihovi gosti predstaviti projekt široj javnosti. Uz predstavljanje održat će se i gala koncert učenika Glazbene škole – ulaz je slobodan svima zainteresiranima.

O PREZENTACIJI PROJEKTA

Organizator: Tim 8 UNICEF-ove radionice UPSHIFT

Izvođači glazbeno edukativnog programa: Tim 8 UPSHIFT, učenici Glazbene škole Ivana Lukačića i gosti

Gosti edukativnog programa:

Goran Šafarek, hrvatski biolog, snimatelj, redatelj i publicist

Mario Matijaš, instruktor ronjenja, autor knjige ‘Autonomno ronjenje na zrak i nitrox’

Stipe Birin, instruktor ronjenja

Voditeljica programa: Lucija Kulić

O RADIONICI UPSHIFT

UNICEF-ova radionica UPSHIFT održala se u Petrčanima od 12. do 14. studenoga 2022. Poziv za sudjelovanje na trodnevnoj radionici dobilo je deset najbolje plasiranih timova koji su prošli prvi selekcijski krug. Natjecali su se timovi iz Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Zadarske županije. U ostvarenju planiranih projekata prva tri tima financijski i mentorski podupire UNICEF.

Na radionici UPSHIFT-a potiče se razvijanje poduzetničkih vještina i osnažuju mladi od 13 do 19 godina, kao nositelji društvenih promjena u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama. Radionica se provodi u okviru UNICEF-ovog programa za adolescente i mlade ZABUM – za budućnost mladih, u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI).

Mladi u programu stječu nova znanja, razvijaju vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema, prototipovima dolaze do potencijalnog rješenja. Najbolji timski projekti dobivaju financijsku i mentorsku podršku za realizaciju svojih ideja. Raznolika lepeza pomno odabranih aktualnih tema pod stručnim mentorstvom odraz je zainteresiranosti mladih da budu dio pozitivne promjene u svojoj zajednici.

Projekt je osmišljen u sklopu programa UPSHIFT koji je dio UNICEF-ovog programa za adolescente i mlade ZABUM – za budućnost mladih.

Detalji:

Datum:
20/03/2023
Vrijeme:
19:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top