Film

Strava u ulici brijestova

Posebna projekcija jezivog filma kultnog horor velikana.

31. listopada 2023. @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Strava u ulici brijestova

Posebna projekcija jezivog filma kultnog horor velikana.

31. listopada 2023. @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Strava u ulici brijestova

A Nightmare on Elm Street, Wes Craven, SAD, 1984., 91′

Povodom ovogodišnje Noći vještica, Art kino Arsen pripremilo je prigodnu jezivu projekciju – Strava u ulici brijestova scenarista i redatelja Wesa Cravena.

Mlađahne provincijalke Nancy i Tina snivaju uznemirujuće i prilično realistične snove – obje ih progoni manijak krvavog, izgorenog lica u crveno-zelenom džemperu, šeširu i rukavicom koja poput pandži na prstima ima čelične oštrice. Nakon što Tina u snu biva napadnuta od strane monstruoznog ubojice, probudi se krvava i umre. Ona je tek prva u nizu tinejdžera koji ispaštaju zbog zločina svojih roditelja…

Inspiriran novinskim člankom o djeci koja su umirala u mukama tijekom noćnih mora, horor velikan Wes Craven (tetralogiju Vrisak, Brda imaju oči, Ljudi ispod stepenica, Zadnja kuća nalijevo,…) obogatio je horor žanr kreiravši Freddyja Kruegera, danas kultnog filmskog anti-junaka i pop ikonu – uskrslog manijaka koji na granici sna i jave desetkuje mlađariju. U ovom klasičnom slasher filmu, jednom od ključnih i utjecajnijih žanrovskih osvarenja, majstor žanra Craven demonstrirao je neobuzdanu maštovitost i do danas nedosegnutu hrabrost u prikazivanju bestijalnih prizora nasilja i smrti.

Ovim filmom Johhny Depp je ostvario glumački debi, a utjelovljenje Freddyja Kruegera priskrbilo je kultni status Robertu Englundu.

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelje 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi  Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Detalji:

Datum:
31. listopada 2023.
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top