Glazba

Piano 4 Hands – koncert Jakše Zlatara i Jadranke Garin

Koncert pijanista Jakše Zlatara i Jadranke Garin

06/03/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Piano 4 Hands – koncert Jakše Zlatara i Jadranke Garin

Koncert pijanista Jakše Zlatara i Jadranke Garin

06/03/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Piano 4 Hands naziv je koncerta koji će u Kući umjetnosti Arsen u ponedjeljak 6. ožujka s početkom u 20 sati zajednički na klaviru održati pijanisti Jakša Zlatar i Jadranka Garin.

Jakša Zlatar diplomirao je i magistrirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, dok je na Filozofskom fakultetu diplomirao psihologiju i sociologiju. Usavršavao je klavir na konzervatoriju S. Cecilia u Rimu. Profesor je klavira i metodike klavira na muzičkim akademijama u Zagrebu i Puli. Osim što koncertira, prof. Zlatar član je žirija na domaćim i međunarodnim pijanističkim natjecanjima. Uz to, autor je više knjiga iz metodike klavira i povijesti pijanizma.

Jadranka Garin rođena je u Čileu, a diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je završila i postdiplomski studij.  Na daljnje oblikovanje njezine glazbene osobnosti utjecali su pijanistički seminari  stranih i domaćih profesora koji su kod nje probudili interes za komornu glazbu. Garin je održala brojne solističke i komorne koncerte u gotovo svim važnijim glazbenim središtima Hrvatske, a nastupala je i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Italiji, Njemačkoj, Grčkoj i Siriji. Ostvarila je uspješnu suradnju s mnogim hrvatskim i inozemnim glazbenicima. Osim koncertne djelatnosti, radi i kao klavirska pedagoginja, a stalno je zaposlena i kao docentica klavira i komorne glazbe na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Pročelnica je Odsjeka za klavir na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Zlatar i Garin u Kući umjetnosti Arsen četveroručno će na klaviru kroz koncert Piano 4 Hands izvesti skladbe Franza Schuberta, Claudea Debussyija, Mauricea Ravela i Ive Josipovića.

Ulaz na koncert je slobodan.

 

 

Detalji:

Datum:
06/03/2023
Vrijeme:
20:00
Događaj Tags:
, , , , , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top