Glazba

Papandopulo quartet

Papandopulo kvartet, jedan od najznačajnijih i najeksponiranijih domaćih komornih sastava […]

18/10/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Papandopulo quartet

Papandopulo kvartet, jedan od najznačajnijih i najeksponiranijih domaćih komornih sastava […]

18/10/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Papandopulo kvartet, jedan od najznačajnijih i najeksponiranijih domaćih komornih sastava nastupa u Kući umjetnosti Arsen u utorak 18. listopada s početkom u 20 sati. Prvi je to koncert u suradnji Tvrđave kulture Šibenik i Glazbene škole Ivana Lukačića koji će se u Kući umjetnosti Arsen održati pod nazivom “Šibenske glazbene večeri – Arsen i Lukačić”. 

U Papandopulo kvartetu sviraju četvorica sjajna hrvatskih saksofonista – Nikola Fabijanić, sopran-saksofon, Gordan Tudor, alt-saksofon, Goran Jurković, tenor-saksofon i Tomislav Žužak, bariton-saksofon. Njihovi su koncerti redovito praćeni kako glasnim odobravanjem publike tako i pohvalama kritike.  

Glazbenici čiji je prvi album 2013. godine od pet nominacija za nacionalnu diskografsku nagradu osvojio Porina za najbolju skladbu, veliku važnost pridaju promociji suvremene glazbe hrvatskih i stranih autora. Kvartet je održao preko 250 koncerata na svim poznatijim festivalima i glazbenim manifestacijama u Hrvatskoj, a i redovit je gost na europskih pozornicama i festivalima. 

U Kući umjetnosti Arsen Papandopulo kvartet izvest će program sastavljen od glazbe raznih oblika, stilova i epoha tematski složene u jedinstven koncertni doživljaj. Tijekom koncerta naziva „Glazba za sve uzraste ili Forma bez formalnostipublika u Arsenu imat će priliku čuti skladbe Beethovena, Vivaldija, Mirele Ivičević, Jacquesa Petita i Philippe Geiss u izvedbi četvorice međunarodno priznatih glazbenika.  

Od brojnih nagrada i priznanja kojima se Kvartet može pohvaliti, za istaknuti je Diploma Milka Trnina,  Prva nagrada – Grand Prix na cijenjenom međunarodnom natjecanju “3rd International Berliner Music Competition” u konkurenciji od 40 komornih sastava, prva nagrada u kategoriji profesionalnih Komornih sastava a potom i dodatna nagrada njujorške koncertne agencije „Manhattan Concert Artist Award”. 

Kao pobjednici u svojoj kategoriji imali su čast nastupiti u dvorani Berlinske filharmonije. Nakon lanjske zlatne medalje u kategoriji komorne glazbe na bečkom Međunarodnom glazbenom natjecanju, posljednji međunarodni uspjeh Kvartet bilježi ove godine osvajanjem Grand Prix-a na Manhattan International Music Competition i koncertnim nastupom u njujorškome Carnegie Hall-u.  

Uz brojne koncertne nastupe, sredinom 2022. godine Kvartet Papandopulo objavio je i četvrti nosač zvuka „Scene“. 

ULAZNICE: 40kn ( 5,31€)/ 30 kn (3,98€) 

Dostupne online, City Pointu i Kući umjetnosti Arsen, a članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima. Cijena ulaznice za njih iznosi 30 kuna.

Detalji:

Datum:
18/10/2022
Vrijeme:
20:00
Događaj Tags:
, , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top