Film

Pamtim samo sretne dane

Novi film Nevia Marasovića tematizira prolaznost života

6. travnja 2024. @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Pamtim samo sretne dane

Novi film Nevia Marasovića tematizira prolaznost života

6. travnja 2024. @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Pamtim samo sretne dane, r. Nevio Marasović, Hrvatska, 2023., 72′ (12)

Jedan od najzanimljivijih i najosebujnijih domaćih suvremenih filmskih autora, nagrađivani redatelj Nevio Marasović (The Show Must Go On, 2010.; Vis-À-Vis, 2013.; Comic Sans, 2018.), ovog se puta prihvatio teme prolaznosti života i potrage za odgovorom na pitanje: o čemu sve razmišljamo i kako gledamo na vlastiti život kad on dođe do svoga kraja?

Naime, film Pamtim samo sretne dane na originalan način prati životnu priču jednog starijeg gospodina. Dok sjedi u restoranu – zapravo, čekaonici za drugi svijet, umorni starac promatra goste restorana. Oni, međutim, predstavljaju njega i članove njegove najuže obitelji u ključnim situacijama i bitnim trenucima njegova života – trenucima koji su na njega sudbonosno utjecali i oblikovali ga u čovjeka kakav je sada. Starac je prisiljen događaje promatrati objektivno, sa strane, poput kakvog suca i porote pred kojom se odvija tragičan život prepun žaljenja, gorčine i krivih odluka.

Magijski realizam i melankolija vješto se i u pravoj dozi miješaju u ostvarenju koje kritika opisuje kao “sjajan, potresan, emotivno razdoran i pametan film” (Zrinka Pavlić, Tportal.hr) s “mnogo sentimentalne metaforičnosti” (Maja Car, Večernji list). U filmu je neposredno prije smrti svoju posljednju ulogu odigrao Radko Polič, stoga Pamtim samo sretne dane predstavlja i istinsku posvetu tom uglednom slovenskom glumcu.

U impresivnom glumačkom ansamblu pridružili su mu se kolege svih generacija, od najmlađih do veterana, među njima i Tena Nemet Brankov, Tara Thaller, Dado Ćosić, Tihana Lazović Trifunović, Janko Popović Volarić, Leona Paraminski, Leon Lučev, Goran Bogdan, Nina Violić, Živko Anočić i drugi, kao i legendarni Zlatko Burić Kićo.

ULAZNICE

Za Klub prijatelja 3,50€/ redovna cijena 4€ 

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi  Kluba prijatelja popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Detalji:

Datum:
6. travnja 2024.
Vrijeme:
21:00
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top