Film Radionica

Od kina do učionice

Radionica za nastavke - prijave putem linka

20/05/2023 @ 09:00 - 14:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film Radionica

Od kina do učionice

Radionica za nastavke - prijave putem linka

20/05/2023 @ 09:00 - 14:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Od kina do učionice radionički je program posvećen metodici nastave filmske umjetnosti. Inače održavan u Zagrebu, 20. svibnja će se po prvi puta održati van glavnog grada i to u Šibeniku na Kampusu Tvrđave sv. Ivana.

Koncipiran na primjerima kvalitetnih filmskih naslova i uz teorijsku podlogu, program sudionicima pruža metodičke alate kojima će moći organizirati tematski školski sat bilo unutar satnice kulture i medija u nastavi Hrvatskog jezika, bilo korištenjem filma kao nastavnog sredstva za druge predmete i međupredmetne sadržaje.

Program je nastao 2016. godine u organizaciji KinoKina i uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, iz nastojanja da sustavno prati tijek implementacije kurikularne reforme i da dugoročno gradi suradnju audiovizualnog i odgojno-obrazovnog sektora u cilju povećanja kvantitete i kvalitete filmske nastave te stručnog usavršavanja za filmsku umjetnost i medijsku kulturu.

Predavači su stručnjaci u području razvoja filmskog obrazovanja i filmske pismenosti, Ana Đordić i Uroš Živanović.

KAKO SE PRIJAVITI?

Program je pogodan za profesore Hrvatskoga jezika, razredne nastave, Likovne kulture i Likovne umjetnosti, odgajatelje, školske knjižničare, voditelje izvannastavnih aktivnosti i školskih filmskih družina, studente nastavničkih studija i sve druge odgojno-obrazovne djelatnike koji se u svojem radu bave filmom i medijima.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete putem obrasca na LINKU.

NASTAVAK FILMSKOG KUKURIKUA

Program Od kina do učionice izvodi se pred kraj još jedne školske godine u kojoj su organizirane školske grupe redovno posjećivale šibenske tvrđave i Kuću umjetnosti Arsen. Učenici su sudjelovali u različitim edukativnim programima i radionicama, a ove je godine posebno zaživio Filmski kukuriku Kuće umjetnosti Arsen.

Program prepun zanimljivih filmskih naslova prilagođenih različitim uzrastima postao je posebno popularan među školama, tako da kino Arsen bilježi brojku od preko 2000 djece i mladih koji su uživali u projekcijama od kraja listopada!

Detalji:

Datum:
20/05/2023
Vrijeme:
09:00 - 14:00

Lokacija

Tvrđava sv. Ivana
Put Tanaje 29
Šibenik, Šibensko-kninska 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
0916196075
Go to Top