Film

Nevin

Zabavno je ostvarenje inspirirano događajima iz redateljeva života

10/05/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Nevin

Zabavno je ostvarenje inspirirano događajima iz redateljeva života

10/05/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Nevin, r. Louis Garrel, Francuska, 2022., 99′ (15)

Nevin je film francuske glumačke zvijezde Louisa Garrela, otkako se prije osam godina primio redateljske palice. Garrel je snimio četiri filma, a Nevin, zabavno ostvarenje inspirirano događajima iz redateljeva života, je posljednje u tom nizu.

U središtu je radnje Abel (Louis Garrel) koji iznenada doznaje da se njegova 60-godišnja majka Sylvie (Anouk Grinberg) namjerava udati za muškarca u zatvoru. Abel potpuno izgubi živce, pa uz pomoć svoje najbolje prijateljice Clémence (Noémie Merlant) pokušava učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi zaštitio majku. Ali upoznavanje njegovog novog očuha Michela (Roschdy Zem) moglo bi mu ponuditi jednu potpuno novu perspektivu o kojoj dotad nije niti razmišljao…

Inspiraciju za film Garrel je dobio od svoje majke, također glumice i filmašice Brigitte Sy, koja je više od dvadeset godina održavala radionice po francuskim zatvorima gdje je upoznala svog drugog supruga. “Beskrajno duhovita i neodoljivo šarmantna” (Le Monde) kriminalistička screwball-komedija jedan je od najgledanijih recentnih francuskih nezavisnih filmova, a prikupila je čak jedanaest nominacija za prestižnu nacionalnu filmsku nagradu César, osvojivši ju naposljetku u dvije kategorije: za najbolji originalni scenarij i najbolju žensku sporednu ulogu (Noémie Merlant).

ULAZNICE: Za Klub prijatelje 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

Detalji:

Datum:
10/05/2023
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top