Film

Najljepši dječak na svijetu

Dokumentarni film o najljepšem dječaku na svijetu iz Viscontijevog klasika "Smrt u Veneciji"

25/03/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
najljepši dječak na svijetu film

Film

Najljepši dječak na svijetu

Dokumentarni film o najljepšem dječaku na svijetu iz Viscontijevog klasika "Smrt u Veneciji"

25/03/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
najljepši dječak na svijetu film
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Najljepši dječak na svijetu, r. Kristina Lindström, Kristian Petri, Švedska, Njemačka, Francuska, 2021., 93′ (12)

Godine 1970. slavni talijanski redatelj Luchino Visconti putuje Europom u potrazi za dječakom savršena lica dostojnog ideala apsolutne ljepote za potrebe njegovog novog filma, Smrt u Veneciji, adaptaciji romana Thomasa Manna, a s kojim je sineast već godinama opsjednut. U Stockholmu otkriva Björna Andrésena, sramežljivog 15-godišnjaka anđeoskog lica kojeg angažira za ulogu i proziva ga “najljepšim dječakom na svijetu”. Uslijed velikog uspjeha filma, Björnovo lice postaje planetarno poznato, tadašnji filmski kritičari uspoređuju ga s Michelangelovim Davidom, a on provodi kratak, ali intenzivan dio svoje mladosti između Lida u Veneciji, Londona, filmskog festivala u Cannesu i dalekog Japana, potpuno izgubljen i ranjiv u predatorskoj atmosferi elitnih krugova koji objektiviziraju njegov izgled i i iskorištavaju njegovu mladost pretvarajući ga tako u “najtužnijeg dječaka na svijetu”.

Film o kojem se najviše pričalo tijekom premijerne izvedbe na prestižnom Sundanceu, Najljepši dječak na svijetu prati Andrésena pedeset godina nakon premijere filma, vodeći nas na izvanredno dokumentarno putovanje sačinjeno od arhivskih snimki, filmske povijesti, zvjezdane prašine i tragičnih događaja, te otvarajući i danas bolno aktualna pitanja. 

ULAZNICE: 3€ / 3,50€  

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust i za njih cijena iznosi 3 eura.

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

Detalji:

Datum:
25/03/2023
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top