Djeca i mladi Film

Moj prvi odlazak u kino

Izbor kratkih animiranih filmova za djecu, za uzrast 3+

17/10/2021 @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Djeca i mladi Film

Moj prvi odlazak u kino

Izbor kratkih animiranih filmova za djecu, za uzrast 3+

17/10/2021 @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Program kratkih igranih i animiranih filmova za djecu predškolske dobi koji najmlađima donosi iskustvo prvog susreta s pokretnim slikama na velikom platnu. Djeca najmlađe dobi uz ovaj program mogu po prvi puta uživati u čaroliji filmske projekcije, a sudjelovat će i u izrađivanju filmskih diplomica koje će ih podsjećati na njihovo prvo kino iskustvo.

Program se odvija u suradnji s filmskim festivalom za djecu KinoKino.

Ulaznicu možete kupiti i u City Pointu ili na blagajni sat vremena prije početka programa, a za predstava će vam uz nju trebati i COVID potvrda – detalji na na linku.

 

FILMOVI:

1. Cocov dan, Tatiana Moshkova, Rusija, 2017, 4′, 3+

Upoznajte malenog krokodila Cocoa koji se skriva od snježnih oluja, istražuje podvodne svjetove i čak pretvara u Godzillu – a sve to da uopće ne izađe iz stana!

 

2. Jazzoo, Adam Marko-Nord, Sweden, 2017, 9′, 3+

Leteći nilski konj u potrazi je za najbližim jezerom. Riba je za volanom, bježi od morskog psa. Mala koala želi skakati poput klokana, a bučna horda slonova priređuje zabavu koja –izluđuje majmune. U ovim šarenim animacijama iz životinjskog carstva nikad nije dosadno, a glazbenu podlogu čine razigrane jazz melodije nagrađivanog švedskog kvinteta Oddjob.

 

3. Kao svi drugi, Rafa Cano Méndez, Daniel Martínez Lara, Španjolska, 2015, 8′, 3+

Copi je zabrinut za svojeg sina Pastea kojeg više zanimaju crteži i boje, nego brojke i slova. Copi pokušava nametnuti ozbiljnost, no po koju cijenu? Priča o društvu u kojem red, rad i disciplina sputavaju kreativnost i maštu.

 

4. Čepko, Ty Primosch, SAD, 2017, 6′, 3+

Usamljeni vadičep bori se s tvrdoglavom staklenom bocom kako bi oslobodio sedam tajanstvenih svjetlećih buba.

 

5. Limun i bazga, Ilenia Cotardo, UK, 2017, 3′, 3+

Dva kolibrića Limun i Bazga brat su i sestra. Njihova su krila premala pa ne mogu odletjeti u toplije krajeve s drugim pticama. Kako bi ipak pronašli način da polete, morat će izumiti razne naprave.

 

6. Čudesni mali crv, Anna Gentilini, UK, Austrija, 2017, 3′, 3+

Verniju je dojadilo biti crv. Radije bi bio leptir. Kada se ne uspije čudesno transformirati u gusjenicu uzet će stvari u svoje ruke.

 

7. Koyaa: Rasplesane čarape, Kolja Saksida, Slovenija, 2017, 2 x 3′, 3+

Koyaa je lutak koji stanuje visoko iznad oblaka, na brdovitoj litici. Inače mirne dane remete mu razigrani svakodnevni predmeti koji neočekivano ožive. Da bi zadržao uzde u svojim rukama, Koyaa svaki put iznova mora na kreativan način riješiti probleme koje izazovu nestašni predmeti. Gledamo dvije epizode animiranog serijala Koyaa u kojima Koyaa muku muči s tvrdoglavim naljepnicama i rasplesanim čarapama.

 

8. Koyaa – Leteća bilježnica, Kolja Saksida, Slovenija, Hrvatska, 2017, 2’45”, 3+

Koyaa odluči rješavati zadatke u bilježnici, no kad je otvori, ona oživi i odleti kao leptir. Koyaa je bezuspješno pokušava uloviti, sve dok mu na pamet ne padne kako kreativno riješiti problem.

Detalji:

Datum:
17/10/2021
Vrijeme:
11:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top