Glazba

Max Bruch Trio

Max Bruch Trio nastupit će u Kući umjetnosti Arsen u ponedjeljak 24. listopada u 20 sati.

24/10/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Max Bruch Trio

Max Bruch Trio nastupit će u Kući umjetnosti Arsen u ponedjeljak 24. listopada u 20 sati.

24/10/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Max Bruch Trio u sastavu klavirista Domagoja Guščića, klarinetista Marka Zavišića i violistice Hiwote Tadesse nastupit će u Kući umjetnosti Arsen u ponedjeljak 24. listopada u 20 sati.  Koncert u suradnji Tvrđave kulture Šibenik i Glazbene škole Ivana Lukačića će se u Kući umjetnosti Arsen održati pod nazivom „Šibenske glazbene večeri – Arsen i Lukačić“.

Glazbenici okupljeni u Max Bruch Trio imaju dvije bitne zajedničke osobine: uživaju muzicirati zajedno i žele pokazati sve bogatstvo boja koje donosi njihova neuobičajena i vrlo zanimljiva kombinacija instrumenata.

Glasovir, klarinet i viole kao zanimljiv spoj s nebrojenim glazbenim mogućnostima prepoznao je još Wolfgang Amadeus Mozart kroz svoj tzv. Kegelstatt trio („Kuglana trio“), a iza njega i R. Schumann i njemački skladatelj M. Bruch prema kojem je ovaj trio i dobio ime.

Osim klasičnog repertoara, članovi Max Bruch Tria poseban naglasak stavljaju na izvođenje glazbe hrvatskih suvremenih skladatelja. Svi članovi Tria nagrađivani su glazbenici koji su aktivni na hrvatskim i svjetskim pozornicama.

Domagoj Gušćić radi na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Hiwote Tadesse zamjenica je vođe viola u Zagrebačkoj filharmoniji, a Marko Zavišić renomirani je pedagog te česti solist hrvatskih i inozemnih orkestara.

Prvu zajedničku nagradu osvojili su 2019. na Natjecanju Papandopulo gdje su osvojili 2. nagradu u kategoriji nestandardnih komornih sastava.

U Kući umjetnosti Arsen Trio će svirati skladbe Tomislava Uhlika, Anđelka Klobučara, Arva Pärta i Carla Reineckea.

ULAZNICE: 40kn (5,31 €) / 30 kn (3,98€)

Dostupne online, u City Pointu i Kući umjetnosti Arsen, a članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima. Cijena ulaznice za njih iznosi 30 kuna.

Detalji:

Datum:
24/10/2022
Vrijeme:
20:00
Događaj Tags:
, , , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top