Glazba

Maja Posavec

Predstavljanje albuma ''Bye bye Saturn''

14/01/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Maja Posavec

Predstavljanje albuma ''Bye bye Saturn''

14/01/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Nakon što je u studenom u pratnji Ivana Kapeca održala koncert pod nazivom Večer s Cohenom i pritom napunila Kuću umjetnosti Arsen do posljednjeg mjesta – Maja Posavec se vraća Šibeniku i Arsenu kojeg je odabrala za hrvatsku premijeru albuma Bye bye Saturn. Uvijek originalna i posebna, glazbenica i glumica Maja Posavec u petak, 14. siječnja u 20 sati, predstavit će u Kući umjetnosti Arsen svoj dugo očekivani studijski album “Bye, bye Saturn” u izdanju Aquarius recordsa. Album je nastajao  kroz tri godine, a Maja ga je publici do sada najavila singlovima “Trnoružica”, “Biljke” i “Daleko od nas”.

“Neke pjesme su već postojale, a neke su nastale tek nedavno kao npr. pjesma ‘Sretna’. Negdje oko Božića sam preslušavala raf mix albuma i nedostajala mi je jedna sretna pjesma, tako  sam na vlastiti zahtjev napisala pjesmu za koju sam smatrala da nedostaje na albumu. Dvije pjesme ‘Ariel’ i ‘Biljke’ dio su mog kazališnog života, prva je pjesma Daria Marušića iz predstave ‘Oluja’ kazališta Ulysses. Znala sam da ću jednog dana tu pjesmu snimiti, i evo je kao uvod u sam album. Druga je ‘Biljke’ koja je nastala u toku rada na predstavi “Bilo bi šteta da biljke krepaju” Kunsteatra, i tekst sam napisala zajedno s autorom drame Ivorom Martinićem.”, ispričala je Maja.

Izlazak albuma prati i objava istoimenog singla “Bye bye Saturn” koja je dio nagrađivanog filma “Krhko” Tomislava Šobana u kojem je Maja utjelovila ulogu protagonistice Alme:

“Snimili smo ju Ivan Kapec na bariton gitari i ja. Htjeli smo dobiti svemirsko putovanje zvukom, koje postaje intimno. Za mene je ta pjesma istovremeno i meditativna i katarzična jer se radi o uvidu da je dobro postojano u Svemiru za svakog ponaosob. Spoznaja da iako znamo malo, u pravom trenutku znamo dovoljno. Možda su to sve velike riječi, možda je to samo ljubavna pjesma sa zalaskom Sunca.”

Dio pjesama na albumu inspiriran je raznim pop izvođačima, između ostalih, Doris Dragović, Annom Oxa i njihovim festivalskim nastupima, a zanimljivost je i da se na albumu se nalazi i jedna cover pjesma. Riječ je o pjesmi “Piši mi” grupe Magazin koju je Maja prepjevala u “Laži i meni”, a dio teksta jedne druge pjesme grupe Magazin iskoristila je u pjesmi “Avion”: “To je dio mog kulturalnog nasljeđa, dio mog odrastanja. Moj glazbeni ukus se izmijenio od tada, ali moje emotivno tijelo je i dalje vezano za to razdoblje i ja mu se u svojoj glazbi vraćam i nanovo ga stvaram iz današnjeg mjesta.”

S Majom su na albumu surađivali stalni suradnici i prijatelji Tomislav Labaš i Ivan Kapec te kolege i aranžeri: Saša Jungić, Nenad Kovačić, Franjo Klinar, Marino Vinja, Damir Mihaljević, Silvio Bočić, Jurica Štelma, Berko Muratović, Dean Melki, Matej Milošev i Ivana Starčević.
Zanimljivost je da je dizajn albuma izradio isti tim koji je osmislio i vizualni identitet Kuće umjetnosti Arsen – Plac studio, a sve fotografije potpisuje Vesna Zedni.

 

ULAZNICA: 60 kn

FIZIČKO PRODAJNO MJESTO:

  • blagajna Arsena (od 9 do 21 sat)

Na fizičkim prodajnim mjestima članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica – cijene ulaznica su 40 kuna.

Uz ulaznicu je potrebna i COVID potvrda – detalji na na linku.

Detalji:

Datum:
14/01/2022
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top