Film

Ludi Pierrot

Art kino Arsen - ČEŠLJAONICA

16/11/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Ludi Pierrot

Art kino Arsen - ČEŠLJAONICA

16/11/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Ludi Pierrot / Pierrot le fou

Jean-Luc Godard, 1965., Francuska/Italija, 110 min

 

Ovomjesečna Projekcija Češljaonice posvećena je nedavno preminulom filmskom redatelju Jean-Lucu Godardu, jednom od najbitnijih filmaša svih vremena. Tom prilikom imat ćete priliku odgledati njegov film Ludi Pierrot – jedan je od najslavnijih u opusu ovog modernističkog prvaka, po nizu kritičara i vrhunac prve faze njegove karijere.

U toj romantičnoj krimi drami, francuskom kandidatu za nagradu Oscar, nesretno oženjeni Ferdinand pobjegne s bivšom djevojkom Marianne koju proganjaju članovi OAS-a, tajne desničarske organizacije koja se bori protiv oslobođenja Alžira od francuske kolonijalne vlasti.

Sam Godard ovaj film je opisao kao djelo „povezano s nasiljem i usamljenošću koje danas leže tako blizu sreći; u velikoj mjeri to je film o Francuskoj“.

Ovaj čuveni francuski filmaš sklon eksperimentu i redefiniciji filmskog jezika  jedan je od utemeljitelja i najznačajnijih predstavnika francuskog novog vala, ujedno i  jedan je od najutjecajnijih redatelja na svjetskom nivou.

Ljubavni par u ovoj filmskoj poslastici tumače velikani velikog platna Jean-Paul Belmondo i Anna Karina.

 

ULAZNICE: 20 kn (2,65€) / 25 kn (3,32€) 

Dostupne online u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust, dok korisnici Mastercard® kartica ostvaruju popuste pri online kupnji.

Detalji:

Datum:
16/11/2022
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top