Film

Ljepota i krvoproliće

Film o životu i djelu Nan Goldin

03/05/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Ljepota i krvoproliće u Art kinu Arsen

Film

Ljepota i krvoproliće

Film o životu i djelu Nan Goldin

03/05/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Ljepota i krvoproliće u Art kinu Arsen
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Ljepota i krvoproliće, r. Laura Poitras, SAD, 2022., 122′ (15)

Oskarovka Laura Poitras (Citizenfour, 2014.), poznata po beskompromisnim dokumentarcima koji zadiru duboko u trulo tkivo suvremenih geopolitičkih odnosa SAD-a, u svom novom ostvarenju prati Nan Goldin.

Portret američke umjetnice i aktivistkinje, koju su proslavile sirove i smjele, ali i intimne i suosjećajne serije fotografija o njujorškoj underground sceni, u filmu je ocrtan pomoću arhivskih inserata, intervjua i njezinih odvažnih fotografija. Osim o životu i djelu Nan Goldin, Ljepota i krvoproliće pripovijeda i o umjetničinoj osobnoj borbi protiv obitelji Sackler, poznatih donatora prestižnih američkih muzeja, u čijem je vlasništvu farmaceutska tvrtka Purdue Pharma koja je svojim popularnim lijekom OxyContinom uvelike pridonijela opijatskoj krizi. Goldin je, naime, osnovala aktivističku grupu P.A.I.N. (Prescription Addiction Intervention Now) kako bi muzeje potaknula na odbijanje novca Sacklerovih i skrenula pažnju na njihovu toksičnu filantropiju.

Ujedno i dinamičan portret jedne utjecajne umjetnice, kao i snažan kritički glas o sprezi kapitala, moći, umjetnosti i farmaceutske industrije, film je osvojio Zlatnog lava u Veneciji, a redateljici donio i novu nominaciju za Oscara.

ULAZNICE: Za Klub prijatelje 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

Detalji:

Datum:
03/05/2023
Vrijeme:
20:00
Događaj Tags:
, , , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top