Film

Kit

Muškarac u borbi s bliskim odnosima i prihvaćanjem.

12/04/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Kit u Art kinu Arsen

Film

Kit

Muškarac u borbi s bliskim odnosima i prihvaćanjem.

12/04/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Kit u Art kinu Arsen
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Kit, r. Darren Aronofsky, SAD, 2022., 117′ (15)

Kit, novi film Darrena Aronofskog, temeljenog na hvaljenoj drami Samuela D. Huntera u središte stavlja ozbiljno pretilog, povučenog učitelja engleskog jezika. On se bori sa zdravstvenim problemima, i paralelno pokušava ponovno povezati sa svojom otuđenom kćeri. Naslovnu ulogu tumači Brendan Fraser, i to u izvedbi koja će nesumnjivo ostati zabilježena kao jedan od vrhunaca u njegovoj karijeri za koju je nedavno i nagrađen Oscarom za najbolju mušku ulogu.

Charlie nastavu održava isključivo online, a web kameru gotovo nikada ne pali. Radi pretilosti njegovo je zdravlje ozbiljno ugroženo, stoga je možda posljednji trenutak da se pomiri s bivšom suprugom alkoholičarkom (Samantha0 Morton) i kćerkom (Sadie Sink, poznata iz serijala Stranger Things) koje je ostavio radi svog sada pokojnog ljubavnika.

U svijetu sve veće društvene izolacije koju prati i opasan miks tehnologije, uspostavljanja digitalnog “sebstva” i prakse body shaminga, Kit – koji naslovom ostavlja posvetu Charlijevom omiljenom romanu Moby Dick – daje suosjećajni portret čovjeka u labilnom stanju, ispunjenog boli, tugom i dubokim osjećajem nelagode. Film je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu, gdje je publika nagradila ekipu filma višeminutnim ovacijama. 

ULAZNICE: 3€ (22,60 kn) / 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust i za njih cijena iznosi 3 eura (22,6 kn).

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

ART KINO ARSEN

Cjelogodišnji program art kina Arsen sastoji se od aktualnih distributerskih naslova iz niše nezavisnog igranog i dokumentarnog filma, recentnog festivalskog programa, izbora iz kinotečnog programa te matineja filmova za djecu, uz dodatak edukativnih programa za odrasle i djecu. Koordinatorica programa je Jelena Svirčić.

Program se dijeli u 4 pravca: redovni i dokumentarni program, kinotečni program Češljaonica i matineje za djecu u sklopu programa Bubamarac.

Detalji:

Datum:
12/04/2023
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top